Byggingen av anlegget er godt i gang, og i rute til innflytting neste sommer.
Byggingen av anlegget er godt i gang, og i rute til innflytting neste sommer.

Toyota Material Handling flytter ut av Trondheim

I over 50 år har Toyota Material Handling holdt til i Trondheim, men nå får de nye, skreddersydde og miljøvennlige lokaler med Lean-profil.

Publisert

Sommeren 2020 flyttes hovedkontoret til Toyota Material Handling (TMHNO) til Sveberg Handels og Næringspark i Malvik kommune. Anlegget blir dermed liggende mellom Trondheim sentrum og Værnes flyplass.

– Våre filosofier og kjerneverdier er dypt forankret hos oss, og de ble avgjørende da vi tok valget om å bygge nytt hovedkontor. Lean-filosofien vår fører til funksjonelle areal og effektive kvadratmeter. Kontinuerlig forbedring, Kaizen, er en av kjerneverdiene som geleider oss i riktig retning, og bidrar til å ta riktige avgjørelser, sier administrerende direktør, Lars Kleveland.

Passerte milliarden

Lars Kleveland (t.v.) , adm. direktør i Toyota Material Handling Norway sammen med Geir Hatling i Rishaug-Gruppen AS, som er eiendomsforvalter .
Lars Kleveland (t.v.) , adm. direktør i Toyota Material Handling Norway sammen med Geir Hatling i Rishaug-Gruppen AS, som er eiendomsforvalter .

Toyota Material Handling står på Kapitals liste over Norges 500 største bedrifter i 2018, og er Norges ledende leverandør av trucker og andre internlogistikkløsninger. Bedriften har passert én milliard i omsetning og har rundt 320 ansatte på landsbasis.

85 av disse årsverkene vil få base på Sveberg.

- Å flytte til Sveberg Handels og Næringspark vil ha en stor branding-effekt. I 2018 passerte over seks millioner kjøretøy på E6 forbi Sveberg. Det er seks millioner muligheter til å vise seg frem, sier markedssjef, Mathias Haeger

Lager og verksted er også planlagt med lean-tankegang med HMS i fokus. Verkstedet vil ha god belysning med store vinduer for godt dagslys. her vil være en ny og moderne lakkboks. Total størrelse på verksted og lagerhall er på 2000 m2, den totale størrelsen på bygget er 4000 m2.

Slik vil bygget se ut når det står ferdig.
Slik vil bygget se ut når det står ferdig.

Energisparing

TMNHO har et sterkt miljøfokus når de flytter.

Nybygget på Sveberg vil blir rigget for energiklasse A, og blir 50 prosent mer energieffektivt enn nåværende bygg. Varmeresirkulering på hele 83 prosent og varmepumper for oppvarming av vann vil bidra til denne reduksjonen. 

– Bygget klargjøres samtidig for solcellepanel slik at vi i fremtiden kan produsere fornybar energi, og med det ta et ytterligere steg i riktig retning, sier Kleveland.

Flytteprosessen medfører også at tungtransporten flyttes ut av byen, hvilket bidrar til en grønnere bykjerne.

I over 50 år har Toyota Material Handling samarbeidet med Rishaug-familien. Fra tidlig 70-tall solgte Rishaug-familien sin første Toyota-truck i Norge som forhandler, og i 1973 ble Rishaug Maskin importør frem til Toyota tok over i 2001.

– Vårt årelange samarbeid med Rishaug Gruppen som eiendomsforvalter på flere av våre lokasjoner har bidratt til å forenkle prosessen med utformingen av nytt hovedkontor i Trondheim, avslutter Kleveland.