Systemet kan både kobles til plukkstasjoner eller til automatiske transportbånd.
Systemet kan både kobles til plukkstasjoner eller til automatiske transportbånd.

Høyeffektiv løsning fra Kardex Remstar

Kardex Remstar har lansert en ny lagerautomat med høy effektivitet og muligheter for skalerbarhet.

Publisert

LR35 er ifølge Kardex Remstar en ideell løsning for lagring og plukk av små og mellomstore varer. Lagerautomaten gir høy plukkeffektivitet og passer til både produksjonslinjer, monteringsområder eller for plukk av varer i distribusjonslagre, ifølge produsenten.

 
 

Tradisjonelt som benytter lageroperatører mellom 40 og 70 prosent av sin arbeidstid til å gå mellom hyller og pallereoler og plukke varer manuelt.

- Automatiske system fra Kardex leverer varene direkte til operatøren i en ergonomisk arbeidshøyde. Dette er gods-til-person-prinsippet. Det forbedrer markant både effektiviteten og arbeidsmiljøet  for de ansatt, sier Hallvard Bergsodden, Director New Business Nordics hos Kardex Remstar.

Den modulære designen gjør det enkelt å utvide med flere enheter når behovet for mer lagerplass og/eller høyere plukkeffektivitet oppstår, hvilket gir bedriften friheten til å investere i takt med virksomhetens behov. Systemet er fleksibelt og størrelsen kan tilpasses eksisterende lokaler og layout.

Kardex Remstar trekker fram tre bruksområder for LR35 i sin presentasjon av produktet:

Effektivt ordreplukk: LR35 bygger på en plukkløsning med 640x440 mm bokser som presenteres enten i en plukkstasjon eller på en rullebane. Artiklene identifiseres med strekkodeleser og pick-to-light-teknikk som øker plukkeffektiviteten og reduserer antall plukkfeil.

Enkel konsolidering og lagerhåndtering: Alle bestillinger og leveranser transporteres og sorteres av lagerautomaten og rullebanesystemet. De ferdigplukkedes varene plasseres i et mellomlager og hentes senere ut når det er tid for å sende ut ordrene, hvilket gir høy effektivitet og enkel lagerhåndtering.

Enklere og bedre forsyning til produksjonen: LR35 lagrer alt material på en plass og det kan automatisk leveres til produksjonslinjene. Systemet er fleksibelt og størrelsen kan enkelt tilpasses til eksisterende layout, enten ved å plassere en eller flere LR35 i produksjonsområdet eller på et lagerområde med rullebaner for transport av materiell til produksjonen.

Presentasjonsvideo laget av produsenten: