Posten tar seg av klesvasken

Det danske postvesenet finner nye forretningsområder og skal nå ta seg av danskenes klesvask.

Publisert Sist oppdatert

Brevvolumene går ned i Danmark akkurat som i Norge, og har gjort at Post Danmark har sett seg nødt til å finne nye måter å tjene penger på.

Derfor har de nå inngått en samarbeidsavtale med Berendsen Textil Service om henting av skittentøy og levering av rent tøy til danske borgere som får kommunal hjelp til å gjøre klesvasken, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Tilbudet vil i første omgang være tilgjengelig i København, Fredriksberg og i visse deler av Roskilde.

- Avtalen er et naturlig skritt i postvesenets utvikling, sier Jeppe Vestergaard Trier, som er sjef for servicelogistikk i Post Danmark.

- Vi sliter på brevmarkedet fordi færre og færre sender brev. Derfor vil vi prøve å finne noen nye forretningsområder sier han til Ritzau.

Den nye tjenesten skal ikke påvirke resten av Post Danmarks daglige arbeid, men konsernet vil likevel effektivisere prosjektet så langt det lar seg gjøre.

- Vasketøyet blir ikke levert med sykkel, men ellers vil det være normale postbud som står for leveringen, sier Trier.

Janni Toft Nielsen er avdelingssjef hos Berendsen og sier at de valgte Post Danmark på grunn av deres gode rykte. 

- Det er et innlysende sammenfall i verdigrunnlaget mellom oss og Post Danmark. Vi har mange eldre blant våre kunder, og de oppfatter postbudet som en profesjonell leverandør de kan stole på, sier Toft Nielsen.