Ny logistikkdirektør i Optimera

Harald Johnsen (40) har begynt som logistikkdirektør i Optimera.

Publisert Sist oppdatert

Johnsen kommer fra stillingen som produksjons- og logistikkdirektør i Bakers. I Optimera vil han blant annet se på behovet for nye logistikktjenester for å møte markedets behov.

– I tillegg til å sørge for at byggevarehusene våre alltid har riktige volum av aktuelle byggevarer, er en sentral oppgave for Optimeras logistikkvirksomhet å bidra til å effektivisere og rasjonalisere vareflyten frem til proffkunden. Tidsluken fra bestilling til levering krymper stadig, og kravene til presisjon øker. Dette er noe av det jeg vil videreutvikle, sier Johnsen.

Johnsen har befalsskole og krigsskoleutdanning fra Hæren. Etter plikttjenesten i 1999, tok han Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Der gikk han ut som sivilingeniør i 2003.

Herfra gikk veien videre til Lilleborg og Stabburet (Orkla) før han begynte i Bakers i 2008. Bakers var en del av Orkla-systemet frem til NorgesGruppen overtok i 2012. I Bakers hadde han nå sist ansvaret for 11 fabrikker på mange av de samme stedene som Optimera har sine ni logistikkanlegg. Bakers sin logistikk er svært omfattende og krevende, og en god erfaring å ta med seg inn i en stor og svært så interessant jobb i Optimera.