Rekordresultat i DB Schenker

Økte resultatet med 50 prosent.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DB Schenker fortsetter veksten og driftsresultatet for 2022 var på 1,8 milliarder euro, eller nesten 20,5 milliarder kroner. Det er en økning på nesten 50 prosent siden tallene fra 2021, og er det høyeste til selskapet gjennom tidene.

Omsetningen økte med 20,3 prosent til 27,6 milliarder euro. Flyfraktvolumene var imidlertid noe ned, med 7,8 prosent til 1,3 millioner tonn.

Ifølge årsrapporten fra selskapet startet fjoråret veldig sterkt, men ble siden påvirket av et svakere økonomisk globalt klima, krigen i Ukraina og covid-restriksjoner i Kina.

– Det var allerede tegn i sommermånedene i 2022 til en svekkelse i etterspørselen. Denne trenden akselererte det siste kvartalet i 2022, opplyser selskapet.

Redder Deutsche Bahn

Fallet i etterspørsel falt sammen med en økning i kapasitet, og påvirket dermed balansen mellom tilbud og etterspørsel i markedet.

Overskuddet i DB Schenker bidrar kraftig til at eierselskapet Deutsche Bahn fikk svarte tall på bunnlinjen i 2022. Konsernet endte med et overskudd på 1,3 milliarder euro, etter en lang periode med underskudd.

– DB Schenker er suksesshistorie med en sterk stilling i alle de relevante bransjesektorene. Med omorganiseringsprogrammet DB Schenker lanserte i 2022, legger dette til rette for mer stabil vekst. DB Schenker er i posisjon til å fortatt levere strålende resultater i de kommende årene, sier DFO i DB Group, Levin Holle.

Stor omorganisering

DB Schenker har nylig gjennomført omorganisering globalt, og slått sammen mange nasjonale Schenker-selskaper til større clustere. Det skjer også i Norden nå fra 1. april, når DB Schenker i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island blir til én stor organisasjon, under ledelse av finske Peteri Nurmi.

Dette betyr også at CEO i DB Schenker Norge, Knut Eriksmoen, har sin siste arbeidsdag i selskapet i dag, 31. april.

Planene til Deutsche Bahn er imidlertid å selge DB Schenker. Et salg er ventet å gjennomføres i løpet av året.

Powered by Labrador CMS