Volvo FE med 350 hk og1400 Nm med ny åttetrinns fullautomatisk girkasse.
Volvo FE med 350 hk og1400 Nm med ny åttetrinns fullautomatisk girkasse.

Forbedrer kjørbarheten

Ny girkasse.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Volvo FL er et lite medlem av Volvo Trucks-familien, og utstyrt med en helt ny 8-trinns fullautomatisk girkasse (to trinn mer enn den tidligere modellen) bruker den inntil 4 prosent mindre drivstoff.

- Med den nye girkassen kan vi tilby full kapasitet på kraftuttaket når bilen står i ro, noe som gjør den mer allsidig og perfekt som dumper, til brøyteberedskap og mange liknende arbeidsoppgaver, sier Kenneth Ackerberg, produktsjef for Volvo FL og FE.

Samtidig har den større Volvo FE nå den samme oppdaterte I-Shift-girkassen som brukes i Volvo Trucks’ tyngre modeller, noe som gjør girskiftene inntil 30 prosent raskere.

En betydelig forbedring i kjørbarhet oppnås gjennom den nye måten I-Shift-girkassen samhandler med motoren. Oppdateringen inkluderer raskere aktivering av clutchen, noe som resulterer i kortere avbrudd i dreiemomentet. Den gjør også giringen smidigere og gir en mer harmonisk kjøreopplevelse.

- Raskere giring gjør det mulig å optimalisere girvalgene mer effektivt. Når man kjører i byer med mange start og stopp, fører det til mange girskift, så forbedringen vil være veldig merkbar og verdsatt av sjåføren, fortsetter Kenneth Ackerberg.

Tre kjøremoduser

For å forbedre og optimalisere kjøringen av både Volvo FL og FE, har de tre forskjellige moduser: economy, performance og offroad. De velges ved å trykke en bryter på dashbordet og presenteres på instrumentpanelet.

- For å gjøre det så lett som mulig å spare drivstoff, starter lastebilen alltid i eco-modus, som inkluderer rulleprogrammet eco-roll. Performance-modusen er likevel lett tilgjengelig med et enkelt klikk. Vi har også lagt til en off-road-modus, siden disse lastebilene også kan brukes til lette anleggsoppdrag, sier Kenneth Ackerberg.

Off-road-modusen gir forbedret ytelse i lave hastigheter under krevende forhold, noe som skal gi bedre kontroll og en mer stressfri opplevelse på dårlige veier.

Powered by Labrador CMS