Mathias Krümmel var toppsjef for PostNord i Sverige frem til onsdag.
Mathias Krümmel var toppsjef for PostNord i Sverige frem til onsdag.

PostNord-topp gikk på dagen

Onsdag kunngjorde PostNord ledelsesendringer hvor konsernets administrerende direktør i Sverige, Mathias Krümmel, forlater sin stilling, og Ylva Ekborn trer midlertidig inn i rollen fra samme dag.

Publisert

Mathias Krümmel har vært ansatt i PostNord siden 2000 og har innehatt flere ledende stillinger i selskapet. Han har vært administrerende direktør for PostNord Sverige siden 2021, og vært en del av PostNords konsernledelse. 

Arbeidet med å finne en permanent administrerende direktør for PostNord Sverige er i gang.

Ylva Ekborn, som har vært leder av PostNord Accelerate og konsernsjef og president i PostNord Strålfors, overtar stillingen midlertidig. Hun har jobbet i konsernet siden 2018.

Samtidig har Annemarie Gardshol, konsernsjef og president i PostNord, påtatt seg rollen som fungerende leder av PostNord Accelerate. Lisbet Karlsson, som var landsjef for PostNord Strålfors Sverige, er nå fungerende konsernsjef og president for PostNord Strålfors. 

- Jeg har samarbeidet med Mathias i mange år og vil takke ham for hans svært verdifulle bidrag til PostNord. Strategien vi har vedtatt og de organisatoriske endringene som er implementert i Sverige under ledelse av Mathias, med tydelig fokus på forretningsområder, har lagt et solid grunnlag for fremtidig vekst og lønnsomhet i det svenske markedet. Vår universelle tjenesteforpliktelse inkluderer den viktige tjenesten med å samle inn og levere post over hele landet i tråd med kvalitetsmål. Vi fortsetter å jobbe i tråd med vår nordiske strategi og å utvikle virksomheten slik at våre kunder i Sverige og hele Norden kan dra nytte av det, sier konsernsjef Annemarie Gardshol Sveriggesjef Krümmels avgang i nyhetsmeldingen

Til den svenske avisen Expressen utbroderer Gardshol litt mer om avgangen og hvordan den kom i stand:

- Det økonomiske resutlatet har ikke kommet i den farten som konsernet har forventet. Jeg og Mathias har hatt en dialog om dette over tid. Vi er enige om at det trengs ny energi i ledelsen for å gjennomføre de planlagte endringene.

Mathias Krümmel selv har ingen avsluttende kommentar til egen avgang i nyhetsmeldingen fra PostNord.

Powered by Labrador CMS