Blir Europas største på jernbane

VTG og Kuehne + Nagel inngår partnerskap.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VTG er blant Europas ledende vognutleie- og jernbanelogistikk-selskaper, mens Kuehne + Nagel er blant verdens ledende logistikkselskaper.

Fredag inngikk de to en avtale om å slå sammen deler av logistikkvirksomheten på bane. Dersom avtalen blir godkjent av de relevante konkurransemyndigheter, vil den tre i kraft 1. januar.

- Dettesamarbeidet under paraplyen til VTG Rail Logistics, skaper et jernbanelogistikkselskap med et nettverk i hele Europa, og helt nye muligheter for transportkonsepter som vil vise veien til fremtiden, sier Heiko Fischer, CEO i VTG Aktiengesellschaft.

- Sammenslåingen gjør det mulig for oss å kombinere ekspertisen til to sterke logistikkpartnere som utfyller hverandre perfekt med tanke på regioner og operasjoner de fokuserer på, sier styreformann i Kuehne + Nagel Internation AG, Karl Gemandt.

Virksomheten vil ligge under VTB Rail Logistics, og vil ha rundt 270 ansatte i 12 land. Kuehne + Nagels intermodale jernbanelogistikk er unntatt sammenslåingen, og vil fortsette å operere som før.

Den nye virksomheten vil ifølge selskapet bli Europas største tilbyder av jernbanelogistikk.

Powered by Labrador CMS