Den nye terminalen i Førde er på rundt 3500 kvadratmeter.
Den nye terminalen i Førde er på rundt 3500 kvadratmeter.

Posten åpnet Førde-terminal

Det nye anlegget vil betjene i overkant av 43.000 husholdninger, rundt 1500 virksomheter og har kapasitet til å håndtere rundt 2200 pakker i timen.

Publisert

Torsdag åpnet Posten sin nye terminal og logistikksenter på Moskog i Førde.

Postens konsernsjef Tone Wille, ordfører i Sunnfjord kommune Jenny Følling og distriktssjef i Posten Rune Langeland.
Postens konsernsjef Tone Wille, ordfører i Sunnfjord kommune Jenny Følling og distriktssjef i Posten Rune Langeland.

- Vår nye terminal i Førde er klar for å ta Posten inn i fremtiden. Den gir oss større lokal kapasitet, mer effektiv logistikk og et bedre tilbud til våre kunder. Vi har bygd en moderne terminal med moderne teknologiske løsninger for mottak og videredistribusjon av post, pakker og gods. Samlokaliseringen og en bedre terminalstruktur bidrar også til å redusere antall postbiler på vegene og antall kjørte kilometer, sier Tone Wille som er konsernsjef i Posten.

Det nye anlegget vil betjene i overkant av 43.000 husholdninger, rundt 1500 virksomheter og har kapasitet til å håndtere rundt 2200 pakker i timen. For å øke kapasiteten og møte veksten i pakker og gods utvides bemanningen med 19 nye faste ansatte til 35 ansatte.

Den nye terminalen er på 3500 kvadratmeter og samlokaliserer virksomhet som tidligere ble drevet på fem ulike steder. På terminalen vil det sorteres, produseres og distribueres post, reklame, aviser, pakker og gods som skal leveres til hele Sunnfjord, Nordfjord, Ytre og Indre Sogn.

- Vi handler stadig mer på nettet og pakker fra netthandelen har økt med 36 prosent siste 12 måneder. Den nye terminalen i Førde er et viktig ledd i vår nasjonale infrastruktur og er klargjort for å møte pakkeveksten i regionen, sier Wille.

Posten har totalt 18 gods- og pakketerminaler i Norge. Tilsvarende terminal i Tromsø er ferdig senere i år. Da gjenstår kun Kristiansand og Bergen før alle er modernisert.

Powered by Labrador CMS