Ove Gjelstenli, Business Development Manager i Maritech

Maritech og Firmadok med nytt partnerskap

Software-leverandørene Maritech og Firmadok har inngått et strategisk samarbeid som vil komplementere og styrke selskapenes posisjon inn mot transportbransjen.

Publisert

Maritech

  • Maritech er stor leverandør av programvare for logistikk og sjømat, og har mange av de største transportselskapene i Norge på kundelisten.
  • Selskapet utvikler og leverer komplette skyløsninger for kontroll, sporing og digitalisering av alle prosesser i verdikjeden, inkludert transportstyring, fortolling, lagerstyring, godshåndtering og tredjepartslogistikk.
  • Siden oppkjøpet av Timpex i 2019, har Maritech også vært leverandør av Timpex TMS, Timpex Confirm og Timpex Connect.
  • Selskapets hovedsatsing innen logistikk, det skybaserte transportstyringssystemet Maritech TMS, ble lansert høsten 2022 og har allerede fått svært stor oppmerksomhet i markedet.
  • I 2020 kjøpte Maritech EDI Systems og ble med dette også spesialister på tredjepartslogistikk.
  • Maritech eies av Broodstock Capital og har 125 ansatte på Island, i Sverige, Nord-Amerika og i Norge.

Firmadok leverer digitale verktøy for dokumentasjon og internkommunikasjon for transportbransjen, som gir full administrativ kontroll, samt sikrer overholdelse av myndighetskrav. Systemet har sanntidsrapportering for kjøretøy og personell, og gjør det enkelt å dokumentere og lukke avvik knyttet til blant annet kjøre- og hviletid.

- Dette er funksjonalitet vi virkelig ser frem til å kunne tilby direkte til våre egne kunder, og fra 1. juni vil Maritech være ny forhandler av Firmadok. Systemet vil bli integrert med den nye skyløsningen Maritech TMS. Kundene våre vil med dette kunne få kjøretøydata tilgjengelig rett inn i Maritech TMS i sanntid, formidler Ove Gjelstenli, Business Development Manager i Maritech i en nyhetsmelding.

Stian Skjelbred, Firmadok.

- Med kombinasjonen Firmadok, Maritech TMS og Maritech Analytics, vil kundene våre få en helt annen brukeropplevelse - og arbeidshverdag. Du kan holde deg oppdatert hvor som helst, når som helst, og være trygg på at det som skal registreres og rapporteres er i orden. Du vet du får varslinger og at alt logges automatisk. Du vil blant annet kunne få varslinger om brudd på kjøre- og hviletid, kjøretøy som skal på verksted og må omprioriteres, samt sanntidsrapportering av CO2-utslipp. Da snakker vi en helt ny presisjon. Med Analytics-verktøyene våre, kan du i tillegg få alt visualisert automatisk, i dashboard og grafer du velger selv. Jeg er overbevist om at Maritech og Firmadok vil komplettere hverandre svært godt, og gi en solid merverdi til kundene våre, sier han.

- Vi ser veldig frem til et partnerskap med Maritech, som er en av de mest anerkjente leverandørene i markedet. Konseptet Firmadok, Maritech TMS og Maritech Analytics blir unikt, med felles grunndata, ledelses- og operasjonelle rapporter og bedre grunnlag for transportplanlegging, formidler Stian Skjelbred, Product Manager og gründer i Firmadok i den samme meldingen.
Powered by Labrador CMS