Helse i hver transportkilometer

– Nærkontakt med transportøren bidrar til en optimal transport- og logistikkflyt.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norengros Helseservice Engros AS har PostNord Logistics som nabo og fast transportør.

En dyd av nødvendighet

– Vi er heldig som har nærheten til en transportør som kan levere våre varer til hele Nord-Norge. Samtidig er det en dyd av nødvendighet for å gjøre oss konkurransedyktig og for å holde hjulene i gang, sier daglig leder Håkon Nilsen i Stokmarknes-bedriften til Mtlogistikk.

Vi møtte Nilsen og selskapets logistikk- og IT-ansvarlig, Lars Aasheim, på Kielfergen og Futurumkonferansen nylig.

– Og på denne nettverkskonferansen til PostNord Logistics er det av største viktighet å være tilstede for å utveksle erfaring og knytte nettverk, understreker Nilsen.

Totalleverandør

Nilsen etablerte Norengros Helseservice Engros AS i Hurtigrutens hjemby Stokmarknes i 1985. I dag er selskapet totalleverandør av medisinske forbruksvarer og medisinsk utstyr i Nord-Norge.

Han startet med to ansatte; i dag snart 30 år senere har grossistbedriften 28 ansatte i moderne lokaler på Stokmarknes.

– Mange dømte oss nord og ned, da vi startet. Men med kreative medarbeidere, kompetanse, effektive rutiner og nærheten til både landstransportør og Hurtigruten betjener vi kunder i Nordland, Troms og Finnmark, forteller Nilsen.

Daglig lastes to vogntog med pallegods som transporteres ut til nord-norske kunder.

Emballasje

Selskapet er også medeier i kjedesamarbeidet Norengros, som er en landsdekkende kjede av grossister innen helse, emballasje, storhusholdning, samt kontor og datarekvisita. Norengros er den ledende leverandøren av emballasje til industri og matproduksjon i Norge.

– Både emballasje og et utviklet sporingssystem er viktig for god leveringskvalitet på våre spesialprodukter, understreker logistikk- og IT-ansvarlig, Lars Aasheim.

Han understreker at Norengros Helseservice Engros har et sterkt fokus på Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS).- Rutiner oppdateres jevnlig og er godt innarbeidet i vårt daglige virke. Selskapet er blant annet sertifisert som Miljøfyrtårn. Det innebærer at vi aktivt jobber med miljø- og klimatiltak i bedriften, forteller Aasheim.

Powered by Labrador CMS