Helse i hver transportkilometer

– Nærkontakt med transportøren bidrar til en optimal transport- og logistikkflyt.

Publisert Sist oppdatert

Norengros Helseservice Engros AS har PostNord Logistics som nabo og fast transportør.

En dyd av nødvendighet

– Vi er heldig som har nærheten til en transportør som kan levere våre varer til hele Nord-Norge. Samtidig er det en dyd av nødvendighet for å gjøre oss konkurransedyktig og for å holde hjulene i gang, sier daglig leder Håkon Nilsen i Stokmarknes-bedriften til Mtlogistikk.

Vi møtte Nilsen og selskapets logistikk- og IT-ansvarlig, Lars Aasheim, på Kielfergen og Futurumkonferansen nylig.

– Og på denne nettverkskonferansen til PostNord Logistics er det av største viktighet å være tilstede for å utveksle erfaring og knytte nettverk, understreker Nilsen.

Totalleverandør

Nilsen etablerte Norengros Helseservice Engros AS i Hurtigrutens hjemby Stokmarknes i 1985. I dag er selskapet totalleverandør av medisinske forbruksvarer og medisinsk utstyr i Nord-Norge.

Han startet med to ansatte; i dag snart 30 år senere har grossistbedriften 28 ansatte i moderne lokaler på Stokmarknes.

– Mange dømte oss nord og ned, da vi startet. Men med kreative medarbeidere, kompetanse, effektive rutiner og nærheten til både landstransportør og Hurtigruten betjener vi kunder i Nordland, Troms og Finnmark, forteller Nilsen.

Daglig lastes to vogntog med pallegods som transporteres ut til nord-norske kunder.

Emballasje

Selskapet er også medeier i kjedesamarbeidet Norengros, som er en landsdekkende kjede av grossister innen helse, emballasje, storhusholdning, samt kontor og datarekvisita. Norengros er den ledende leverandøren av emballasje til industri og matproduksjon i Norge.

– Både emballasje og et utviklet sporingssystem er viktig for god leveringskvalitet på våre spesialprodukter, understreker logistikk- og IT-ansvarlig, Lars Aasheim.

Han understreker at Norengros Helseservice Engros har et sterkt fokus på Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS).- Rutiner oppdateres jevnlig og er godt innarbeidet i vårt daglige virke. Selskapet er blant annet sertifisert som Miljøfyrtårn. Det innebærer at vi aktivt jobber med miljø- og klimatiltak i bedriften, forteller Aasheim.