Axel Andreas Transeth, SINTEF, møteleder Bror Yngve Ramm, Norsk Industri og Morten Skurdal DHL Express etter sesjonen om droner på Gardermoen.
Axel Andreas Transeth, SINTEF, møteleder Bror Yngve Ramm, Norsk Industri og Morten Skurdal DHL Express etter sesjonen om droner på Gardermoen.

Vil fly droner med matvarer i Oslo om to år

Sintef, Nordic Unmanned og KVS Technologies skal demonstrere levering av matvarer med drone i Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kolonial.no har testet matlevering tidligere, i et promostunt. Nå kan denne virkeligheten rykke enda nærmere i løpet av et par år.  

Axel Andreas Transeth fra SINTEF Digital fortalte på Transport&Logistikk på Gardermoen at planen er å levere dagligvarer fra en butikk i Oslo ut til husstander med drone.

- I fremtiden vil det være en operatør for en flåte av droner som kan levere varer til flere husstander samtidig, sa Transeth i sitt foredrag tirsdag.

Muligheten til å benytte store mengder data gjør dronene mer intelligente. De skal ikke bare ta bilder, men også levere behandlet data til sluttbrukeren.

- Viktige designdrivere for henting og levering med droner er vekt og størrelse på varen, rekkevidde og typisk terreng ved hente -og leveringssted. Lønnsomheten drives av blant annet antall leveranser per leveringssted og tetthet av leveringssteder langs ruten som flys, sa Transeth.

DHL er blant selskapene som lenge har testet ut dronelevering. Selskapet jobber nå med prosjektet Parcelcopter 3.0, noe Morten Skurdal fra DHL fortalte om i sitt foredrag.

- Det vi gjør på dette området passer godt inn i det norske forskere arbeider med. Vi må være klare til å ta den nye teknologien i bruk, være åpne for endringene og være med. Vi fortsetter å teste, men enn så lenge er bruken noe begrenset blant annet på grunn av begrensninger i vekten til nyttelasten, sa Skurdal.

Powered by Labrador CMS