En eTrailer kan kutte opptil 40 prosent av CO2-utslippet fra en dieseltrekkvogn.
En eTrailer kan kutte opptil 40 prosent av CO2-utslippet fra en dieseltrekkvogn.

DB Schenker bestiller 2000 eTrailere

DB Schenker signerer samarbeidsavtale for eTrailere fra Trailer Dynamics.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke signerte DB Schenker en samarbeidsavtale med Trailer Dynamics og Krone Commercial Vehicle Group om bruk av eTrailere i europeisk landtransport. Gjennom avtalen forhåndsbestiller Schenker 2000 eTrailere.

En eTrailer er en henger med en batteripakke, som kan bidra til drivstoffeffektivitet for trekkvognene, uavhengig av hvilken energibærer den bruker. Den vil kunne kutte drivstoff-forbruket for en dieselbil, og vil kunne øke rekkevidden på en elektrisk trekkvogn dramatisk.

– Bruken av eTrailere gir oss en fordel i overgangen til en helt CO₂-fri flåte, og vil være en fast del av vår nyttekjøretøyflåte på lang sikt. Dette markerer et viktig skritt i vår innsats for å redusere vårt miljøavtrykk til null, skriver DB Schenker i en pressemelding.

e elektrifiserte tilhengerne til Trailer Dynamics har et elektrisk drivverk som gjør det mulig å støtte kjøringen av trekkvognen. En spesialutviklet komponent bruker et patentert sensorsystem for å bestemme kjøredynamikken mellom tilhenger og trekkvogn. Trekkvognen kan imidlertid ikke overstyres på noe tidspunkt. Det elektriske drivverket gjør det også mulig å gjenvinne energi under bremsing.

eTrailerens drivkontrollsystem fungerer uavhengig, så det er ikke nødvendig med grensesnitt med trekkvognen. I tillegg kan tilhengerne kombineres og brukes med trekkvogner fra alle produsenter. eTrailerne støtter diesel-, gass-, elektriske og hydrogendrevne trekkvogner.

Tilhengerne kan utstyres med 300kWh, 450kWh eller 600kWh batterier etter behov. Dette kan utvide rekkevidden til elektriske trekkvogner med opptil 500 km, avhengig av bruksområdet, og også redusere drivstofforbruket til konvensjonelle dieseltrekkere betydelig. CO₂-utslippene kan dermed reduseres med 20–40 prosent.

Powered by Labrador CMS