Rudi Bolsøy står ved roret i et av verdens største containerrederier, Cosco Shipping Lines (Norway).Foto: Per Dagfinn Wolden
Rudi Bolsøy står ved roret i et av verdens største containerrederier, Cosco Shipping Lines (Norway).Foto: Per Dagfinn Wolden

Har tatt roret på Cosco Shipping Lines (Norway)

Cosco-skuta har fått en ny logo i baugen. Nå står Rudi Bolsøy ved roret i Cosco Shipping Lines (Norway).

Publisert

Cosco Nordic-navnet er ute etter at integrasjonen av aktivitetene i China Shipping Container line og Cosco Container Lines er sluttført.

Adm. direktør/Country Manager Rudi Bolsøy er spydspissen i Norge til et av verdens største containerrederier. Han er en viktig bidragsyter til at gigantrederiet har hatt en vekst i containervolumene gjennom flere år med en ti-dobling av omsetningen siden selskapets spede begynnelse i 2003.

Nøkkelrolle

Bolsøy har hatt en nøkkelrolle med å profilere Hong Kong som Kinas finansielle plattform, og ikke minst effektivisere transporten mellom Norge og Kina. Han var president og styremedlem i interesseorganisasjonen Norge-Hong Kong Handelskammer i henholdsvis seks og 10 år.

Han ser lyst på fremtiden og er godt forberedt på en ytterligere vekst for det kinesiske gigantrederiet som fortsetter å sette fokus på det skandinaviske containermarkedet, sammen med sine åtte medarbeidere på Cosco Shipping Lines (Norway)’s kontor.

Shipping-gigant

COSCO er Kinas største, og er rangert som verdens fjerde største containerrederier. Containerflåten er på over 170 containerskip med en kapasitet på 1,58 millioner TEU.

Den totale flåten til Cosco Shipping Lines omfatter 1114 skip med en kapasitet på 85,32 millioner dødvekttonn (DWT) og er ranket som No.1 i verden.

Rotterdam Havn er Coscos hovedknutepunkt i Europa. Den nederlandske havnen er Europas største og selve inngangsporten for verdens varer til Europa.

China Cosco Shipping Group har hovedkvarter i Shanghai og er en sammenslutning av China Ocean Shipping (Group) Company (COSCO) og China Shipping (Group) Company (China Shipping).

Gruppen eier ellers en tørrbulkflåte på 365 skip/33,52 millioner DWT, en tankflåte på 120 skip/17,85 millioner DWT og en flåte med general cargo og spesialcargo på 3 millioner DWT), rangert som No.1 i verden.

Gruppen eier over 46 containerterminaler med over 190 fortøyningsplasser.

Flere divisjoner

Cosco-gruppen har et omfattende nettverk av ulike divisjoner. Det være seg innen Shipping & Terminal, Logistikk, Industri, Kundebehandling, Innkjøp og Analyse. Gruppen har spesialisert seg på global shipping, moderne logistikk med flere store terminaler og flere tusen kjøretøy for godstransport og skipsbygging.