Nytt logistikk-kick i bransjen

Logistikkaktører har igjen fattet interesse for Norge.

Publisert

Ifølge en fersk rapport fra Colliers International om logistikkmarkedet i Stor-Oslo er lager- og logistikkaktiviteten tilbake.

Manglet informasjon

- Bakgrunnen for rapporten er et tysk logistikkfond som mente det var for lite informasjon om det norske logistikkmarkedet at det manglet investeringsgrunnlag.

Det sier analysesjef Aleksander Gukild i Colliers International til Finansavisen.

Han forteller også at omsetningen av logistikkeiendom lenge var en viktig bidragsyter i det norske næringseiendomsmarkedet, men at aktiviteten falt etter 2010.

Comeback

- Nå har imidlertid sektoren gjort comeback, og hvor utlendinger fatter interesse for Norge, sier Gukild.

Colliers hadde i fjor logistikktransaksjoner for ca. syv milliarder kroner. Den største transaksjonen var MøllerGruppen Eiendom og Stokke Industri IIIs kjøp av Coops lager på Gardermoen for 1,3 milliarder kroner.

– Et leienivå, to-tre ganger høyere enn i Sverige er en av de store utfordringene i Norge. De norske leiene har lenge ligget mellom 1000 og 1200 kroner kvadratmeteren, sier Gukild.

Han fremhever at områdene Vestby, Ski og Vinterbro sørøst for Oslo, samt Berger og Gardermoen nord for hovedstaden vil øke i popularitet blant leietagere av logistikkeiendommer.