- Dette gir oss en flott plattform for å nå vår visjon om å tilby bærekraftig infrastruktur globalt, sier Bulk-grunnlegger Peder Nærbø.
- Dette gir oss en flott plattform for å nå vår visjon om å tilby bærekraftig infrastruktur globalt, sier Bulk-grunnlegger Peder Nærbø.

Investerer 1,5 milliarder i Bulk Infrastructure

Den canadiske eiendomsaktøren BentallGreenOak har gått inn med 1,5 milliarder kroner i Bulk Infrastructure.

Publisert Sist oppdatert

Bulk Infrastructure Holding AS bygger datasentre, fibernettverk og nærings- og logistikkeiendommer, og har investert stort i ulike prosjekter i Norge de siste årene. For å sikre fortsatt vekst, har Bulk fått med seg den globale eiendomsaktøren BentallGreenOak (BGO) som «strategisk partner og investor».

Ifølge en pressemelding går det canadiske selskapet inn med 1,5 milliarder norske kroner.

– VI ønsker å låse opp potensialet Norden og fornybar energi har å tilby i bærekraftig digital infrastruktur. Med en internasjonal investor fra øverste nivå som BentallGreenOak i selskapet, kan vi legge til rette for raskere vekst og legge grunnlag for videre muligheter, sier Bulk-grunnlegger Peder Nærbø.

I Vennesla bygger Bulk Infrastructure verdens største grønne datasenter.
I Vennesla bygger Bulk Infrastructure verdens største grønne datasenter.

Nye forbindelser

Bulk, sammen med BGO, forventer å investere videre i sitt datasenter N01 Campus i Vennesla. Anlegget er ifølge Bulk verdens største datasenter drevet på fornybar energi, med et totalareal på 300 hektar. Datasenteret er tett knyttet til Bulks nylig ferdigstilte fiberkabel Havfrue, mellom Sør-Norge og den amerikanske østkysten. Bulk planlegger også ytterligere et fiberkabelprosjekt som har fått navnet Leif Erikson, som skal gå mellom Norge og Canada.

– Partnerskapet med Bulk Infrastructure er en perfekt match for BGO. BGO har vært fokusert mot det europeiske logistikkmarkedet siden 2013, og på samme måte som Bulks egen vekst, anser BGO at datasentre er en naturlig forlengelse av selskapets eiendomsinvesteringsstrategi, sier Senior Managing Partner i BGO, John Carrfiell.

Kapasitetsøkning

– Partnerskapet gir oss en solid finansiell plattform, siden Bulk Infrastructure har rike muligheter i alle tre forretningsområder. For eksempel ser vi mulighet for å legge til vesentlig kapasitet til våre tre eksisterende datasentre, i tillegg til andre nordiske anlegg, sier CEO i Bulk Infrastructure Jon Gravråk.

Arctic Securities, Pareto Securities, PwC og Schjødt har vært Bulks rådgivere i prosessen, mens BGO har fått rådgivning fra Wiersholm og EY.