ENIGE OM KJØP AV 500 MÅL: Fra Venstre: Styreformann Peder Nærbø i Bulk Infrastructure, Lasse Jørgensen fra Mr Pukk AS, Daniel Walter (Mr Pukk AS), Nina Bull (Bulk Infrastructure), Ordfører i Enebakk Hans Kristian Solberg (SP), Torbjørn Moe (Bulk Infrastructure) og Rådmann i Enebakk, Kjersti Øiseth.

Klargjør for logistikk i Enebakk

Bulk Infrastructure har sikret seg to store tomter i Enebakk, bare 25 minutter fra Oslo sentrum og Alnabru.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bulk Infrastructure og Mr Pukk AS har sammen inngått avtale med Enebakk Kommune om kjøp av to store utviklingstomter beliggende på Gran i Ytre Enebakk. Tomtene er omfattet av reguleringsplanene Gran Ny2 (Kukleiva) og Gran Ny5 øst. Totalt omfatter tomtekjøpet nærmere 500 mål.

- Her er det nok primært lager, logistikk og småindustri som blir aktuelt å bygge for, sier Torbjørn T. Moe i Bulk Infrastructure til MT.

Utviklingstomtene i Enebakk består av to områder, der Gran Ny2 er på 73 dekar, hvorav 67 mål er regulert til næring og Gran Ny5 Øst som er på 335 mål, hvorav 151 mål er regulert til næring.

- Vi ser det som strategisk viktig å sikre oss store næringsarealer med denne nærheten til Oslo, og har stor tro på at det blir en betydelig økt næringsutvikling i Enebakk fremover, sier styreformann Peder Nærbø i Bulk Infrastructure.

På tomtene kan det bygges bygg opp mot 20.000 m², men ifølge Moe er nok tomtene slik at det først og fremst vil bli en del mindre bygg. Han mener at Enebakk er et litt bortglemt område, som er nærmere Oslo enn de fleste tror.

- Mange har nok den persepsjonen at Enebakk er langt unna, men vi merker at det er i ferd med å snu. Det er allerede etablert ganske mye virksomhet der ute, og vi har stor tro på Enebakk. Det er stor knapphet på tilsvarende næringsarealer så nærme Oslo, sier Moe.

Fra tomtene er det ifølge Google Maps rundt 25 minutter å kjøre til Alnabru, altså en god del nærmere enn store utbyggingsområder som Vestby og Moss.

Bulk Infrastructure har lang tradisjon med å utvikle næringseiendom. Selskapet har siden 2006 bygget mer enn 400.000 kvadratmeter lager og logistikkbygg, i hovedsak langs E6 mellom Moss og Gardermoen.

Også ordføreren i Enebakk Kommune er veldig fornøyd med avtalen som er inngått mellom kommunen og Bulk Infrastructure.

- Vi er veldig glade for at aktører som Bulk Infrastructure satser på Enebakk kommune. Et av våre mål er å legge til rette for bærekraftig industri i kommunen, og med denne avtalen med Bulk Infrastructure er vi på rett vei, sier ordfører Hans Kristian Solberg (SP) i Enebakk Kommune.

Powered by Labrador CMS