Birger og Tom er landsdekkende

Via Skype utdanner Tom Skipping og Birger Solvang sterkt tiltrengte logistikkoperatører til bransjen landet over.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Undervisningen med det nye læremiddelet har bare tatt av, og elev-resultatene blir enda bedre.

- Skype-tilbudet er for praksiskandidater som bor land og strand rundt og som ikke kan følge undervisningen på lærestedet, forteller parhestene Skipping/Solvang til Transport Inside, de eier og driver opplæringsinstitusjonen Opti Logistikk DA.

De er stolte over å tilby undervisning til kandidater fra hele landet.

Via Skype kan praksiskandidaten sitte ved sin egen PC og delta i undervisningen, gjennom to-veis kommunikasjon.

– Det å sitte i sin egen sofa med PC krever nok betydelig selvdisiplin. På den annen side holdes fokus og konsentrasjon bedre når en sitter alene uten forstyrrelser. Det kan bidra til gode resultater, sier Solvang.

300 kandidater

Ideén til Opti Logistikk fikk de to logistikkveteranene i 2014. Siden har ca. 300 praksiskandidater fra 35 logistikkbedrifter tatt løpet fram til privateksamen. Elevene har kommet fra Harstad i nord til Stavanger i sør.

Praksiskandidatene med minst fem års erfaring fra logistikk eller relevant skolegang får muligheten til å ta fagbrev som logistikkoperatør. I samarbeid med et fagforbund i LO kurser de praksiskandidater fram til en privatisteksamen.

– Vi underviser praksiskandidatene gjennom et halvt års kurs/undervisningsprogram med en teoribolke på 100 timer kombinert med full jobb, forteller Skipping/Solvang.

De har selv laget kompendiet som omfatter alle ledd i verdikjeden. I tillegg har de utarbeidet spesialemner vedrørende Økonomi - HMS - Farlig Last.

Undervisningen foregår en gang i uken samt en helgesamling.

Både Solvang og Skipping har bred logistikkerfaring som de omsetter til undervisning i faget. 

– Men vi er samtidig praktikere som har evnen til å snakke samme språk som elevene, forteller Skipping.

Elevgruppen er kvinner og menn i alle aldre.

– En ting er at fagbrev som logistikkoperatør kan gi høyere lønn. Men minst like viktig er at fagbrevet åpner for større utviklingsmuligheter for den enkelte, og også bedre stabilitet for bedriften, sier Solvang.

Garvede logistikere

Tom Skipping var avdelingssjef i UPS i mange år, etter en lang karriere i Fred. Olsen Spedisjon i Oslo.

Solvang er sertifisert logistikkøkonom. Transportbransjen har hatt stor nytte av hans rutine, erfaring og engasjement. Han hadde i flere år et sterkt engasjement i Logistikkforeningen.no, hvor han er æresmedlem.

Den garvede logistikeren har flere års erfaring fra Linjegods AS avd. Utland som befrakter Norden, og etter hvert som trafikksjef. Solvang var med å starte Nordex AS, som senere ble ASG og nå DHL. Videre har han fem år som transportsjef i Electrolux Norge AS, tre år i Samson Transport Norge AS som driftssjef, samt flere år i Telenor-systemet med logistikkansvar og hvor han avsluttet med seks år som senior project manager.

 

Powered by Labrador CMS