- Nå er alt tilrettelagt for et sterkt og produktivt partnerskap, sier konserndirektør Knut R. Svenningsen i Biltema.
- Nå er alt tilrettelagt for et sterkt og produktivt partnerskap, sier konserndirektør Knut R. Svenningsen i Biltema.

Biltema velger Schenker

DB Schenker blir Biltemas nye globale transportpartner.

Publisert Sist oppdatert

Etter en omfattende vurderingsprosess av nye potensielle logistikkpartnere er det nå klart at DB Schenker blir Biltemas nye transportpartner.

Det globale transport- og logistikkselskapet vil gi Biltema en komplett, global og moderne logistikktjeneste. Dette sikrer effektivitet og en mer miljøvennlig transport koordinert i et nytt og moderne forsyningskjede-system, og som reduserer Biltemas fraktkostnader for sjøfrakt med 50%.

- Nå er alt tilrettelagt for et sterkt og produktivt partnerskap, sier konserndirektør Knut R. Svenningsen i Biltema og fortsetter: - Vi fortsetter dermed den solide veksten fremover med en sterk posisjon i det nordiske markedet.

Biltema har tidligere samarbeidet med Agility Logistics.

Ifølge Svenningsen har selskapet nå funnet en samarbeidspartner for fortsatt vekst og utvikling, og som leverer digitalt moderne logistikksystemer for å håndtere Biltemas distribusjonsvolum.

– Schenker møter også våre krav til plassoptimalisering under transport, noe som igjen reduserer vår miljøbelastning. Vi er sikre på at vår nye partner har kompetansen, menneskene og engasjementet som kreves for at vi skal nå våre mål, sier Svenningsen.

– Vi er klare

- Vi er klare som partner for Biltemas globale transport og ser fram til et langsiktig samarbeid hvor vi sammen fortsetter å utvikle logistikken og redusere miljøbelastningen, sier Mats Grundius, DB Schenkers administrerende direktør for Sverige, Danmark og Island.

Solid plattform

Biltema ble grunnlagt i Linköping i Sverige 1963 og selger varer innen kategorier som bil, bygg, båt, hjem og fritid. Biltema har 150 varehus i Sverige, Norge, Finland og Danmark – og over 5000 ansatte globalt. Sentrallageret ligger i Halmstad, på sørvestkysten av Sverige. All distribusjon til Biltemavarehus er koordinert fra Halmstad – og transporteres ved bruk av lastebil, båt og tog.