Rhenus Logistics har vekstambisjoner i Norge
Rhenus Logistics har vekstambisjoner i Norge

Rhenus Logistics fornøyd med starten - vil kapre nye kunder i 2023

Det var i februar i fjor velkjente Rhenus Group etablerte et datterselskap i Norge. Administrerende direktør Bent Thomassen er godt fornøyd med starten - og retter blikket mot enda høyere markedsandel i 2023.

Publisert
Bent Thomassen, administrerende direktør i Rhenus Logistics.
Bent Thomassen, administrerende direktør i Rhenus Logistics.

Selskapet er nok fremdeles forholdsvis ukjent for mange norske vareeiere, men det har en sterkt familietre med sterke internasjonale forgreininger som slo rot allerede i 1912. Det globale hovedkontoret ligger i Holzwickede (Tyskland). Nå har logistikk-konsernet nesten 38.000 medarbeidere fordelt på nesten tusen lokasjoner rundt om i verden og en årlig omsetning på cirka 7 milliarder euro.

- Vi landet nylig en større transport- og logistikkavtale med Morrow Batteris ASA i Arendal, og er en offensiv utfordrer i det norske markedet. Vi ser for oss at vi tar en enda større del av det norske markedet i 2023, sier Bent Thomasen.

Oppdragsmengden øker, og selskapet forventer ytterligere vekst i 2023, opplyser selskapet.

Laget til nå består av 14 dyktige og erfarne bransjefolk som tilbyr tjeanester innen luft- og sjøfrakt, offshore, prosjektlogistikk og logistikkstøtte innen helsevesen, gruvedrift, hjelpe- og avlastningstjenester, fornybar energi og ferskvarer.

- Som kunde hos oss har du den samme kontaktpersonen gjennom hele logistikk-kjeden. Fra varene dine blir hentet og frem til oppdraget er sluttført. Vi sier at det er «a peoples business». Vi er opptatt av å ha gode og direkte relasjoner med kundene våre. Du trenger ikke å forholde deg til noe callsenter, men ringer isteden direkte til din egen kontakt hos Rhenus, smiler han.

Verdensomspennende infrastruktur

Rhenus Group tilbyr alt fra tjenester for bilindustrien til kontraktslogistikk, lager, outsourcing, planlegging og fortolling. I tillegg til standardiserte løsninger tilbyr Rhenus Logistics også "skreddersøm".

- Vi setter også sammen individuelle logistikkprodukter for å møte de spesifikke kravene til kundenes forsyningskjeder, forteller Thomasen.

Rhenus Logistics har etablert et logistikksenter i Danmark som styrker det nordiske nettverket.

Her er det slagkraftige teamet til Rhenus Logistics i Norge.
Her er det slagkraftige teamet til Rhenus Logistics i Norge.

- Med neste-dags-levering til 500 millioner forbrukere i Europa og en velutviklet land-, luft- og sjøinfrastruktur gir dette lageret i Danmark kundene våre store muligheter innen nordisk og internasjonal lager- og e-handelslogistikk, påpeker han, og legger til at selskapet har over 800 store logistikksentre over hele verden med flere millioner kvadratmeter lagringsplass.

Jobber mot en klimanøytral produktportefølje

Som alle andre seriøse logistikkbedrifter har Rhenus Logistics høye ambisjoner når det kommer til å drive mer bærekraftig. Målet til morselskapet er å levere 100 prosent klimanøytrale produkter, med en endelig deadline i 2045. Forhåpentligvis før.

- Som leverandør av logistikktjenester er vi er fullt ut oppmerksomme på at vi er nødt til å gjøre en stor innsats for å redusere utslippene av klimagasser. Når vi avtaler en leveranse, så har vi derfor dette med oss i planleggingen og gjennomføringen. Vi har forpliktet oss til å nå dette målet, understreker Thomasen.

Powered by Labrador CMS