Volvo Trucks’ autonome og elektriske kjøretøy Vera gjør seg klar til sitt første oppdrag: Transport av gods i en tilkoblet og repeterende strøm fra et av DFDS logistikksentre til en havneterminal. Det nye samarbeidet er et første skritt mot å implementere Vera i en reell transportoperasjon og utvikle hennes potensiale for andre lignende oppgaver.

Setter Vera i drift

Volvo Trucks' elektriske, tilkoblede og autonome kjøretøy Vera settes i drift i Göteborg.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vera vil inngå i en integrert løsning for å transportere containere fra et logistikksenter til en havneterminal i Gøteborg. Oppdraget er et resultat av et nytt samarbeid mellom Volvo Trucks og ferge- og logistikkselskapet DFDS, opplyser Volvo i en pressemelding.

Formålet med samarbeidet er å sette Vera i drift på et reelt bruksområde, og å ta i bruk et tilkoblet system for kontinuerlig flyt av gods fra et av DFDS logistikksentre til en havneterminal, for distribusjon over hele verden.

I 2018 presenterte Volvo Trucks' første elektriske, tilkoblede og autonome transportløsning, laget for repeterende oppdrag i logistikksentre, fabrikker og havner. Vera er egnet for korte avstander, og frakter store mengder varer med høy presisjon.

- Nå har vi muligheten til å implementere Vera i en ideell setting og videreutvikle hennes potensiale for andre lignende operasjoner, sier Mikael Karlsson, viseadministrerende direktør for autonome løsninger hos Volvo Trucks.

Autonome og elektriske Vera-kjøretøy transporterer containere fra DFDS sitt logistikksenter til en havneterminal i Gøteborg.

Målet er å implementere et tilkoblet løsning som består av flere Vera-kjøretøy som overvåkes av et kontrolltårn. Hensikten er å oppnå en sømløs og konstant transportflyt som oppfyller alle krav til større effektivitet, fleksibilitet og bærekraft. Samarbeidet med DFDS er et første skritt mot å sette Vera i drift i et reelt transportoppdrag på forhåndsdefinerte offentlige veier i et industriområde. 

- Vi ønsker å være i forkant med tilkoblet, autonom transport. Dette samarbeidet vil hjelpe oss med å utvikle en effektiv, fleksibel og bærekraftig langsiktig løsning for å motta autonome kjøretøy som kommer til havneportenevåre, til glede for våre kunder, miljøet og virksomheten vår, sier Torben Carlsen, administrerende direktør i DFDS.

Den autonome transportløsningen vil bli videreutviklet når det gjelder teknologi, drift og infrastruktur før den kan bli fullt operativ. Det vil dessuten bli truffet nødvendige sikkerhetstiltak for å oppfylle samfunnsmessige krav til en sikker prosess mot autonome transporter.

Etter hvert som Volvo Trucks får mer erfaring, vil Vera ha potensiale til å kunne brukes til lignende oppdrag, som et supplement til dagens transportløsninger.

- Autonom transport med lavt støynivå og nullutslipp kommer til å spille en viktig rolle i fremtidig logistikk, og den vil være til nytte for både næringslivet og samfunnet. Vi ser dette samarbeidet som en viktig start, og vi vil være med på å videreutvikle dette området. Det kan være at Vera har en fartsgrense, men det har ikke vi. Testingen har allerede startet, og vi kommer til å implementere løsningen i løpet av de neste årene, sier Mikael Karlsson.

Powered by Labrador CMS