Posten-eide Bring bygger sitt tredje Shelfless-anlegg i København, basert på Autostore-teknologi.
Posten-eide Bring bygger sitt tredje Shelfless-anlegg i København, basert på Autostore-teknologi.

Bring bygger sin tredje Shelfless

Skal levere samme dag til to millioner danske forbrukere.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bring åpnet sin automatiske lagerløsning Shelfless tidligere i år i Oslo, og i mars 2022 åpner tilsvarende løsning i Stockholm.

Nå er det klart at også Danmark skal få sin Shelfless-løsning, som skal stå klar i første kvartal 2023.

– Vi har hatt en stor vekst i pakkevolumer de siste årene. På vårt nye fullautomatiske lager vil vi benytte robotteknologi og digitale løsninger. Flesteparten av leveringene vil skje med CO₂-nøytrale kjøretøy, kun noen få timer etter at kunden har bestilt varen online. Dette er en stor nordisk satsing, som muliggjør både hurtigere og grønnere leveringer til sluttmottakerne, sier Per Öhagen, konserndirektør E-handel og Logistikk i Bring.

Navne Shelfless spiller på at Brings kunder ikke lenger trenger egne lagre eller hyller, men kan basere seg fullt ut på en tredjepartsløsning fra Bring – som sørger for hele logistikken.

I anlegget vil en AutoStore levert av Swisslog sørge for effektivt plukk, slik en tilsvarende løsning allerede gjør på Brings anlegg på Berger nord for Oslo. Samme system er også under oppføring i Stockholm-anlegget.

Brings automatiserte prosesser tar seg av oppbevaring, plukking, pakking, levering og eventuell retur. I en digital kundeportal gir nettbutikkene full innsikt og kontroll over lager, ordre og returer.

– Dette er en viktig investering for vår ambisjon om å være ledende innen netthandel i Norden. De kundene som kommer til å bruke Shelfless får også adgang til en digital løsning der de kan gjøre hele kjøpsprosessen også, sier Rickard Slettmyr, ansvarlig for etableringen av Shelfless i Norden.

Brings nye anlegg i Køge.
Brings nye anlegg i Køge.

Brings anlegg blir på 14.000 m² og skal ligge i Køge et par mil syd for København. Selve bygget blir på hele 38.000 m² og målet er at Bring skal doble sitt areal etter hvert, opplyser utleier Logicenters.

– Vi er svært fornøyd med å utvide vårt samarbeid med Bring. Vi hos Logicenters mener at det er viktig å møte kundene på deres behov og det faktum at Bring ønsker å vokser videre med oss er bevis på dette. For det andre er Køge et sted der vi er vel etablert og vi er sikre på at dette vil være en nøkkelhub for transport og logistikkselskaper, sier Maythias Kettelhoit, CEO i Logicenters.

– Den geografiske plasseringen i Køge gjør at vi kan tilby samme dags-leveringer til to millioner dansker, sier Richard Slettmyr i Bring.

Powered by Labrador CMS