I RUTE: Markedssjef Morten Skinnarmo (til venstre) og salgssjef Hjalmar Wiik i APX Systems gleder seg til å få IntelliTrack ut i markedet.
I RUTE: Markedssjef Morten Skinnarmo (til venstre) og salgssjef Hjalmar Wiik i APX Systems gleder seg til å få IntelliTrack ut i markedet.

Ruteplanlegging i sanntid

FINNER BESTE VEI: Med tilgang til en lang rekke sanntidskilder kan nye IntelliTrack fra APX Systems gjøre ruteplanlegging underveis og utnytte tilgjengelige ressurser optimalt.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er i dag i et marked der oljeprisen er høyere enn på lenge og dermed også drivstoffprisene. Samtidig er kapasiteten i markedet ikke så god, blant annet på grunn av sjåførmangel. Derfor er det ekstremt viktig å utnytte de ressursene man har maksimalt, sier salgssjef hos APX Systems, Hjalmar Wiik.

Et verktøy for å nå dette målet om god ressursutnyttelse er APX Systems nye ruteplanleggingsverktøy IntelliTrack. Kort fortalt er dette et web-basert program som ved hjelp av Google Maps optimaliserer kjøreruter i sanntid.

Tar mange hensyn

– Det er særlig to ting jeg vil fremheve. Det ene er evnen til å prosessere mange parametere samtidig, og det andre er evnen til å bruke livedata som finnes rundt oss, sier Wiik.

Når IntelliTrack legger opp en kjørerute, vil algoritmene ta hensyn til en rekke faktorer som arbeidstid, biltype, kapasitet på bilen, leveringstidspunkt, sjåfør og sluttkundens ønsker. Samtidig beregner systemet inn sanntidsinformasjon om trafikkbildet fra Google Maps. Det er også lagt til rette for å legge inn andre faktorer som vær og forurensning med medfølgende trafikkbegrensninger i byene som kan påvirke hva som er optimal rute.

HENDIG: Sjåførene vil få all nødvendig informasjon i IntelliTrack-appen.
HENDIG: Sjåførene vil få all nødvendig informasjon i IntelliTrack-appen.

– Hensikten er å benytte de ressursene man har på best mulig måte. Mange leier inn ekstra kapasitet nesten hver dag, kanskje uten at det er behov for det. Andre bruker kanskje unødvendig mye overtid. Målet er å redusere denne sløsingen og dermed også kostnadene, forteller markedssjef Morten Skinnarmo.

Den dagen det kommer lover og begrensninger som regulerer bruk av fossildrevne kjøretøy i bysoner, oppdateres programvaren i IntelliTrack til å ta hensyn til dette.

– Og om noen kunder ønsker å være tidlig ut med å kun kjøre elektrisk i byen, kan vi legge til rette for det for den enkelte, forklarer Hjalmar Wiik.

IntelliTrack er laget for å være så enkelt å ta i bruk som mulig. Det er en SaaS-løsning (Software as a Service) og det eneste man trenger for å komme i gang er mobiltelefon og en nettleser. Kjøreleder får et brukernavn og passord og sjåføren bruker en app.

– Det er med andre ord en lav inngangsterskel for å ta dette i bruk, sier markedssjef Morten Skinnarmo.

Integreres

For de fleste kunder vil det være nyttig å integrere IntelliTrack med et ERP-, ordresystem eller lignende. Gjennom Google Maps vil systemet også foreta en automatisk adressevalidering, slik at man slipper bomturer.

IntelliTrack har også en fordel for sluttkunden gjennom en automatisert SMS-funksjon. Mottakere kan få meldinger underveis dersom det skulle oppstå forsinkelser eller endringer som er relevante, og dette kan konfigureres individuelt etter hver kundes ønske og behov.

APX Systems vil hele tiden videreutvikle programmet, slik at ny funksjonalitet vil bli tilgjengelig etter hvert. Noe man ønsker på sikt er blant annet å ta inn prislister slik at kostnadsberegning også vil skje i systemet.

Powered by Labrador CMS