Komplett Apotek blir Norges første nett-apotek.

Komplett Apotek på nett

I dag, onsdag 19. oktober, er først dag i historien nordmenn kan kjøpe reseptbelagte medisiner på nett.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden Stortinget sa ja til nettsalg av reseptmedisiner i 2014, har Komplett Apotek jobbet aktivt i samarbeid med Helsedirektoratet for å utvikle en sikker, enkel og god løsning. Kundene kan nå få viktige medisiner levert hjem på døren eller valgt hentested, opplyser komplett i en pressemelding.

- Nå blir hverdagen enklere for mange nordmenn, sier Geir Eide, administrerende direktør i Komplett Apotek.

Å handle medisiner på nett har sine klare fordeler når man er syk. Man slipper å ta seg til nærmeste apotek, og man kan ha en god oversikt over egne resepter online.

- Vi tror mange kunder vil sette pris på en diskret handel. De færreste liker å blottlegge sine kjøp av reseptvarer, sier Eide.

Ligger i Autostore

Medisinene i Komplet Apotek vil bli håndtert i selskapets Autostore-anlegg på Østre Kullerød ved Sandefjord.

- Legemidler er spesielt med hensyn til temperatur, og Østre Kullerød 2 vil bli bygget om med full temperaturkontroll, sa logistikkdirektør Steffen-André Welfler til Moderne Transport da vi omtalte prosjektet i fjor.

Alle norske resepter legges i dag i en database, som alle apotek har tilgang til. Kundene vil identifisere seg med BankID og passord, og vil kunne bestille resepter og velge levering på dør eller post i butikk.

- Som eneste norske nettapotek er det også mulig å bestille kjølevarer hos Komplett Apotek, fortsetter Geir Eide.

- Vi vil ha stor bredde i produktutvalget, kort leveringstid og god tilgang på faglig rådgivning. Blå resepter håndteres på samme måte som i andre apotek. Hver enkelt resept blir kontrollert av en av våre farmasøyter før den blir istandgjort og sendt i diskret innpakning, legger han til.

50 millioner resepter

Private apotek håndterer 50 millioner resepter hvert år og selger reseptpliktige legemidler for 15 milliarder årlig. Komplett Apotek ble lansert i november 2015 og har ambisjoner om å bli Norges største, rendyrkede nettapotek med en markedsandel på 5 prosent innen 2020.

- Norske helsemyndigheters åpning for salg av reseptbelagte medisiner på nett markerer en stor milepæl for hele bransjen, sier Geir Eide.

- I lang tid har tre store, utenlandske kjeder dominert apotekmarkedet. Vi er en utfordrer og vil konkurrere med gode priser, personlig rådgivning, god service og ikke minst rask levering.

Powered by Labrador CMS