Komplett Apotek blir Norges første nett-apotek.
Komplett Apotek blir Norges første nett-apotek.

Komplett Apotek på nett

I dag, onsdag 19. oktober, er først dag i historien nordmenn kan kjøpe reseptbelagte medisiner på nett.

Publisert

Siden Stortinget sa ja til nettsalg av reseptmedisiner i 2014, har Komplett Apotek jobbet aktivt i samarbeid med Helsedirektoratet for å utvikle en sikker, enkel og god løsning. Kundene kan nå få viktige medisiner levert hjem på døren eller valgt hentested, opplyser komplett i en pressemelding.

- Nå blir hverdagen enklere for mange nordmenn, sier Geir Eide, administrerende direktør i Komplett Apotek.

Å handle medisiner på nett har sine klare fordeler når man er syk. Man slipper å ta seg til nærmeste apotek, og man kan ha en god oversikt over egne resepter online.

- Vi tror mange kunder vil sette pris på en diskret handel. De færreste liker å blottlegge sine kjøp av reseptvarer, sier Eide.

Ligger i Autostore

Medisinene i Komplet Apotek vil bli håndtert i selskapets Autostore-anlegg på Østre Kullerød ved Sandefjord.

- Legemidler er spesielt med hensyn til temperatur, og Østre Kullerød 2 vil bli bygget om med full temperaturkontroll, sa logistikkdirektør Steffen-André Welfler til Moderne Transport da vi omtalte prosjektet i fjor.

Alle norske resepter legges i dag i en database, som alle apotek har tilgang til. Kundene vil identifisere seg med BankID og passord, og vil kunne bestille resepter og velge levering på dør eller post i butikk.

- Som eneste norske nettapotek er det også mulig å bestille kjølevarer hos Komplett Apotek, fortsetter Geir Eide.

- Vi vil ha stor bredde i produktutvalget, kort leveringstid og god tilgang på faglig rådgivning. Blå resepter håndteres på samme måte som i andre apotek. Hver enkelt resept blir kontrollert av en av våre farmasøyter før den blir istandgjort og sendt i diskret innpakning, legger han til.

50 millioner resepter

Private apotek håndterer 50 millioner resepter hvert år og selger reseptpliktige legemidler for 15 milliarder årlig. Komplett Apotek ble lansert i november 2015 og har ambisjoner om å bli Norges største, rendyrkede nettapotek med en markedsandel på 5 prosent innen 2020.

- Norske helsemyndigheters åpning for salg av reseptbelagte medisiner på nett markerer en stor milepæl for hele bransjen, sier Geir Eide.

- I lang tid har tre store, utenlandske kjeder dominert apotekmarkedet. Vi er en utfordrer og vil konkurrere med gode priser, personlig rådgivning, god service og ikke minst rask levering.