Head of Supply Chain Espen Svae er viktig bidragsyter til logistikkeventyret i Andøy-bedriften Vitux.
Head of Supply Chain Espen Svae er viktig bidragsyter til logistikkeventyret i Andøy-bedriften Vitux.

Ny produksjonsavdeling i julegave

Et nytt kapittel har begynt i Supply Chain-eventyret på Andenes Havn ved Nordishavet.

Publisert

Før jul utvidet Vitux virksomheten med ny produksjonsavdeling på 400 kvadratmeter, i tillegg til de 1800 kvadratmeterne de hadde fra før.

Her er montert ny produksjonslinje for ConCordix®-produkter, og vil med dette doble produksjonen til seksten millioner bokser med ConCordix®-tabletter i året.

Vitux-fabrikken på Andenes skal være best i verden på den patenterte ConCordix®-teknologien og er som et aldri så lite industrieventyr å regne.

Herfra lastes trailere med kosttilskudd til kunder over hele Verden.

Transporten går med tog fra Narvik til Oslo for global videredistribusjon. Den sterkeste veksten er i Norden, Polen og USA.

Erobrer verden

Vitux erobrer verden og stadig nye markeder med ConCordix®-teknologien.

Head of Supply Chain Espen Svae i Andøy-bedriften er med på logistikkeventyret.

Han har ansvar for sending av over 200 europaller med butikk-klare produkter ut til bedriftens 35 kunder i Norge og internasjonalt.

Antallet ansatte skal dobles innen 2020 med en forventet omsetning på over 250 millioner kroner.

I 2018 passerte omsetningen 100 millioner kroner, en firedobling fra 2015. Målet er å fylle to nye produksjonslinjer innen to år. Før jul klarte selskapet å fylle den første med en arealutvidelse på 400 kvadratmeter.

- Vitux skal forandre hvordan folk spiser kosttilskudd og legemidler. Derfor har vi utviklet og patentbeskyttet leveringsformen ConCordix® som er en suge- og tyggbar geletablett. Våre kunder er hovedsakelig i kosttilskuddsbransjen i Europa og USA, forteller Espen Svae, Head of Operations and Supply chain og ansvarlig for all produksjon og logistikk i Vitux.

Vitux har produksjon på Andenes, hovedkontor i Oslo og en årlig vekst på mer enn 50%.

- Vi er heldige som har rekruttert flinke, engasjerte og lojale medarbeidere både på Andenes og i Oslo, sier Svae som til daglig sitter på Oslo-kontoret men hyppige besøk til Andenes-fabrikken.

Utfordringene er mange

- Gode innkjøp og effektiv flyt av råvarer og emballasje er en stor utfordring. Tilstrekkelig produksjonskapasitet skal stilles under strenge kvalitets- og matsikkerhetskrav. Det kreves effektiv og pålitelig transport til kunder over hele verden. Vi benytter en god del termotransport. Partier på 3-15 paller krever gode og fleksible løsninger. Fornøyde kunder kommer med nye bestillinger og gir gode forecast, forteller Svae som understreker følgende:

- Det er spennende å jobbe for et innovativt selskap, som vokser mye og som produserer produkter som mange spiser.

Vitux-eventyret

Vitux er et 100% norskeid selskap og er en avansert leieprodusent for kunder som selger ConCordix® under sine egne merkenavn. Selskapet har foreløpig 50 ansatte.

– På sikt medfører nybygget en dobling av kapasiteten og fortsatt ordrevekst. På kort sikt gir dette oss større fleksibilitet, daglig leder i Vitux, Per-Erik Larsen til Bladet Vesterålen.