STERKERE OG LENGRE: ID Buzz GTX ble lansert i dag og får 340 hestekrefter og kan trekke henger på 1,8 tonn.

2024-offensiv fra Volkswagen

VOLKSWAGEN NUTZFAHRZEUGE: Økte salgsinntekter og profitt - nå lanseres modell-offensiv i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagen Nyttekjøretøy klarte å øke salgsinntekter, profitt og avkastning i 2023. I tillegg lanseres en modell-offensiv i 2024, forteller Carsten Intra, CEO i Volkswagen Nyttekjøretøy. 

I en digital pressekonferanse forteller han om en markant vekst i 2023 for Volkswagen Nyttekjøretøy med en økning i salgsinntekter til 15,3 milliarder euro og et driftsresultat som nådde en rekordhøyde på 873 millioner euro.

Produsenten planlegger en stor modell-offensiv i 2024, med nye lanseringer og oppgraderinger på nesten alle modeller.

ID Buzz GTX-premiere

ID Buzz GTX hadde verdenspremiere torsdag 21.mars. Den har fått firehjulstrekk, 340 hestekrefter, kommer med lang og normal akselavstand. Om du velger lang versjon får du batterikapasitet på 86 kWt (netto) med hurtiglading på opptil 200 kW. I normal lengde får du  79 kWt med hurtiglading på opptil 185 kW.

Den har også fått nye detaljer i interiøret og en større infotainment-skjerm på 12,9 tommer med IDA-stemmestyring med ChatGPT. Den kan også trekke henger på 1,8 tonn.

GTX og 4MOTION: Samtidig som salget av ID Buzz GTX starter, blir også Cargo-versjonen tilgjengelig med firehjulsdrift.

Også på varebilen

I løpet av året kommer ID BUZZ Cargo med 4MOTION firehjulsdrift, og salget av denne starter samtidig som ID. Buzz GTX.

- Vi har levert ut over 4.500 ID. Buzz Cargo til norske kunder, og vi ser frem til å kunne tilby også denne med 4MOTION. Bilen vil også få forvarming av batteriet og økt ladehastighet, noe vi vet at norske kunder vil sette pris på, avslutter Matheson.

Ny Transporter

Den nye utgaven av Volkswagen Transporter bli offisielt avduket på IAA Transportation-messen i Hannover i september. Blant oppgraderingene er økt lastekapasitet, høyere nyttelast, bedre slepekapasiteter, og et bredt spekter av drivsystemer. Kunder vil kunne velge mellom turbodiesel, plug-in hybrid og helt elektriske versjoner.

NY TRANSPORTER: Kommer til høsten med både turbodiesel og som helelektrisk.

SPACE-familien

 Litt lenger frem skal Volkswagen Nyttekjøretøy utvikle og lansere SPACE-familien som skal styrke nyttekjøretøy-satsingen fra produsenten. Basert på SSP Group-plattformen, vil VWCV utvikle sin egen plattform for B- og C-segmentet for person- og godstransport. Den første modellen, en hel-elektrisk Crafter, er planlagt for produksjon i 2028, og alle fremtidige modeller i SPACE-familien vil også være hel-elektriske. SPACE-modellene vil produseres ved VWCVs anlegg i Tyskland og Polen, noe som sikrer full utnyttelse av produksjonskapasiteten.

Powered by Labrador CMS