Dagens Hemtex-lager i Borås skal mer en dobles i størrelse, og Kid Interiørs logistikk skal fra 2025 håndteres herfra.

Kid samler logistikken i Borås – flytter ut av Lier-lageret

Kid Interiør og den svenske søsterkjeden Hemtex samler sin logistikk i Sverige, og flytter ut av sentrallageret i Lier.

Publisert Sist oppdatert
LAGERUTVIDELSE: Kid og Hemtex utvider lagerkapasiteten i Borås for å samle all logistikk under ett tak.

Kid ASA eier butikkjedene Kid i Norge og søsteren Hemtex i Sverige. Tidligere i år flyttet Hemtex sitt lager til et nytt 26.000 m² stort lager i Borås. Nå er det klart at lageret bygges ut med ytterligere 32.000 m² og at Kid flytter sin sentrallagerfunksjon hit, og at man ut at det 13.500 lageret i Lier.

– Kid legger ned lageret i Lier og flytter all logistikk hit til Borås, så det blir et sentrallager for hele selskapet. I dag har vi et ganske enkelt oppsett her med en Autostore-løsning, men vi ser selvsagt på å utvikle lagerstyring enda mer fremover, når også Kid Interiör flytter inn, sier Sandra Bexell lagersjef i Kid International Logistic som driver lageret i Borås, til Dagens Logistik.

Finansavisen har tidligere skrevet at Lier-lageret har en høy fyllingsgrad, noe som begrenser fleksibiliteten og driver opp kostnadene. Dette har vært viktige faktorer for at logistikken nå samles i Borås. 

Gjelsten bygger

Det er Logistic Contractor som har inngått avtale med norske Fabritius Gruppen om å utvide Hemtex’ lager. Fabritius Gruppen eies i sin helhet av Bjørn Rune Gjelstens investeringsselskap Gjelsten Holding, som også har en ti prosents eierandel i Kid.

Planlagt byggestart er i februar neste år, og produksjonstiden er beregnet til tolv måneder. Logistic Contractor har også bygget det eksisterende logistikkanlegget til Hemtex, som sto ferdig så sent som i mars. Det nye prosjektet omfatter også nye utendørsarealer, og ordreverdien beløper seg til ca. 200 millioner SEK.

Ble raskere

Dagens Hemtex-lager er automatisert med et AutoStore-anlegg og har rundt 30 ansatte. Etter åpningen av det nye lageret og har Hemtex økt leveringseffektiviteten og kan nå love levering på 1–3 dager mot 3–5 dager tidligere. Før flyttingen ble Hemtex’ logistikk tatt hånd om via en 3PL-løsning fra DB Schenker i Landvetter utenfor Göteborg.

Kid-kjeden har 156 butikker i Norge og 133 Hemtex-butikker i Sverige, Finland og Estland. Begge kjedene driver i tillegg sine egne nettbutikker.

Powered by Labrador CMS