Daglig leder Kjell Haugland i Ørland Transport AS i Sandnes på Logistikkdagen 2016 på Fredheim, Sandnes.Foto: Per Dagfinn Wolden
Daglig leder Kjell Haugland i Ørland Transport AS i Sandnes på Logistikkdagen 2016 på Fredheim, Sandnes.Foto: Per Dagfinn Wolden

Ny generasjon Scania til Ørland

Ørland Transport utvider bilparken med en ny generasjons biler.

Publisert

Langtransportveteranen og daglig leder Kjell Haugland var på farten for å hente den første av den nye Scania-generasjonen, Scania S730, da vi møtte han på Logistikkdagen i Sandnes nylig.

Kraftig styrking

Et av Stavanger-distriktets eldste og største transportfirma har bestilt ni nye biler til en bilpark som allerede består av 120 biler over 16 tonn.

I den nye leveransen fra Scania kommer det totalt ni trekkvogner, 2 stk. S 730 hk, 2 stk. R 580 hk og 5 stk. R 500 hk.

- Alle trekkvognene er i den nye utgaven, fremhever Haugland.

I tillegg kommer det fem nye fra Volvo, 1 stk. FH 540 hk, trekkvogn, 3 stk. FM330 hk, skapbil og 1 stk. FM410 hk, skapbil.

– Vi må holde oss oppdatert i forhold til teknologiske nyvinninger, understreker Haugland som leder en stab på rundt 150 ansatte og som i hovedsak består av sjåfører.

Fått føle veistandarden

Selv har den kjente skikkelsen i tungtransportmiljøet tilbragt over 26 år av sitt liv i transportbedriften som Johannes Ørland startet i 1928 med én lastebil.

Langtransportveteranen har gjennom flere ti-år fått føle norsk veistandard på kroppen, ikke minst hårnålsvinger og stupbratte bakker på E39, landsdelens hovedpulsåre. Strekningen som har flere fergeoverfarter enn noen annen vei i Europa.

Ørland Transport, et av distriktets eldste og største transportfirma, holder til i moderne lokaler på Foss-Eikeland i Sandnes med verksted, lagerplass og stort uteområde.