PRØVEKJØRT: Fra A&Ts prøvekjøring av den elektriske Transit Custom på Fords testbane tidligere i høst.

Åpner for bestilling av Van of the Year

CUSTOM: I dag åpnet Ford for bestilling av nye Ford Transit Custom som nylig ble kåret til Årets Varebil i Eruropa 2024.

Publisert

Ford Transit Custom har det siste av avanserte teknologier, lang elektrisk rekkevidde og god lastekapasitet. 

– Med nye E-Transit Custom kan Ford endelig tilby kunder en helelektrisk varebil i ett-tonns segmentet. Bilen har en hengervekt på hele 2300 kg, høyere enn noen annen bil i segmentet. Den tilbyr dessuten ytelser helt i toppsjiktet i klassen. I tillegg får du hele Ford Pro sitt økosystem av digitale tjenester og innovative løsninger som skal gjøre arbeidsdagen mer komfortabel, effektiv og produktiv. Med nye E-Transit Custom setter vi en ny standard i klassen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Batteriet er på 64 kWh utnyttbar energi, og bilen har dermed en rekkevidden på inntil 329 km. Ifølge Ford Pro sine kundedata er dette rundt fire ganger lenger rekkevidde enn gjennomsnittlig daglig kjørelengde til varebiler i dette segmentet. 

Noen data:

  • Bilen leveres med 100 kW eller 160 kW (135 HK eller 217 HK) motor og et dreiemoment på 415 Nm.
  • Hengervekt på inntil 2300 kg.
  • Standard med varmepumpeteknologi for lengre rekkevidde.
  • Regenerativ bremsing og mulighet for enpedalskjøring.
  • 125 kW DC hurtiglading, 10 – 80 % på under 39 minutter
  • E-Transit Custom kan leveres med ProPower om bord – et system hvor bilen er en energikilde med inntil 2,3 kW uttak.

Startprisen er på 649.000 kroner (519.680 kr eks.mva) for Ford E-Transit Custom med 135 HK. 217 HK motoren har en startpris på 665.000,- kroner (532.480 eks.mva). De første kundeleveringene er forventet å skje sommeren 2024.

Service inkludert

Nye E-Transit Custom kommer med 3 år/45 000 km serviceavtale inkludert – inkludert en årlig tilstandskontroll.

E-Transit Custom er helintegrert med Ford Pro sitt tilkoplede økosystem med lading, flåtestyringsløsninger og tjenester, som skal hjelpe bedrifter med å redusere driftskostnader, jobbe mer effektivt og forenkle overgangen til elektriske kjøretøy.

Serviceintervall på hele 2 år/ubegrenset kjørelengde gjør at Ford Pro forventer at E-Transit Custom vil ha lavere driftskostnader enn en sammenlignbar dieselbil. For E-Transit kan denne kostnadsbesparelsen være så høy som 40 %.

Flåtestyringen E-Telematics er inkludert det første året. I mobilappen kan både fører og flåteeier bruke sanntidsdata for å overvåke både effektiviteten og tilstanden til den helelektriske varebilen.

Mobilkontorløsning og leveringsassistent

Nye Transit Custom kommer med tilvalget mobilt kontor. Her kan rattet lett foldes ned til et bord som kan brukes til alt fra lunsjbord til skriving på PC. Med leveringsassistenten som er tilgjengelig fra sommeren 2024, kan du spare 20 sekunder pr. stopp på leveringene dine. Transit Custom kommer også med et 5G-modem som standard. Det gjør at bilens mer enn 30 moduler raskt kan oppdateres trådløst uten at du trenger å besøke din Ford-forhandler. Ford Pro sitt Upfit Integration System gir deg også muligheten til sømløst å kunne styre bilens elektriske system – inkludert konverteringer – fra den standard 13-tommers berøringsskjermen i førermiljøet.

Tilbyr flere nye Transit Custom-varianter enn noensinne

Med åpningen av bestilling for nye E-Transit Custom nå, kan Ford tilby den bredeste porteføljen av nye Transit Custom-varianter i Europa noensinne. Disse inkluderer også en ladbar hybrid med inntil 56 km elektrisk rekkevidde, og varianter med kombinasjonen firehjulstrekk med diesel og automatgir.

Den nye generasjonen er utviklet på en helt ny plattform med lavere gulvhøyde i lasterommet, en totalhøyde på under to meter og et uavhengig bakhjulsoppheng. Nye Transit Custom kommer også med en rekke forskjellige karosserityper:

  • Varebil med lastevolumer på 5,8 – 9,0 m³, nyttelast på inntil 1 330 kg og lastelengde på inntil 3450 mm.
  • Dobbeltkabinvarebil er også tilgjengelige i L1 (kort)–og L2-varianter (lang) i elektrisk utgave.

– Etter at vi åpnet for bestilling av nye Transit Custom med kombinasjonen diesel, firehjulstrekk og automatgir tidligere i år, har etterspørselen vært svært høy. Når vi nå åpner for bestilling av den helelektriske E-Transit Custom på det norske markedet, er det all grunn til å tro at enda flere nordmenn vil melde sin interesse for det som er en av de mest populære varebilmodellene på det norske markedet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Powered by Labrador CMS