Speditørene roser Hoksrud

Bård Hoksrud (Frp) er stadig på farten med et brennende engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Speditørene roser statssekretæren i Samferdselsdepartementet for hans bransjeengasjement og iver etter å utvikle effektive transportkorridorer.

Løsningsorientert

Hoksrud stakk fredag innom Rica Nidelven Hotel i Trondheim og årskonferansen til NHO Logistikk og Transport (NHOLT). Her bekreftet han at samferdsel er et av regjeringens viktigste satsingsområder.

– Vi skal løse de store samferdselsutfordringene sammen med dere, var statssekretærens klare melding ut på vegne av regjeringen.

– Han lytter

– Statssekretæren lytter til våre ønsker og behov. Hans engasjement gir oss trua på en fremtid for norsk transport- og logistikknæring, sier næringspolitisk direktør Erling Sæther i NHOLT til Mtlogistikk.

Hindrer godsfremføring

Statssekretæren understreket at kjempeoffensive transport- og logistikkaktører fortjener effektive transportkorridorer.

– Men en mangelfull infrastruktur hindrer godsfremføringen. Det skal jeg og regjeringen gjøre noe med, lovet Hoksrud.

Vil ha modulvogntog

Han understreket målsettingen om å flytte mer av godstransporten over fra vei til sjø og jernbane, men at det også er viktig å oppruste veiene for 25,25 meter modulvogntog.

– Fem fjelloverganger kan reduseres til en eller to, hvor en øremerkes godstransport, sa Hoksrud som viste til at 6000 vogntog passerer fjellovergangene hvert døgn.

Han la ikke skjul på paradokset ved at jernbane mister markedsandeler, mens alle roper på baneløsninger.

Skal klare brasene

– Men vi skal klare å møte samferdselsutfordringene sammen, understreket Hoksrud før han måtte haste videre for å rekke flyet på Værnes og et nytt møte i Oslo.

Powered by Labrador CMS