To nye arbeidsstasjoner til Autostore

Autostore fortsetter sitt lynraske utviklingstempo og lanserer to nye porter.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to nye portene har fått navnet FusionPort og FusionPort Staging, og kan teoretisk håndtere opptil 550 kasser i timen, opplyser selskapet i en pressemelding.

Produktene skal gi økt produktivitet på lageret og samtidig gi bedre ergonomi for operatørene.

FusionPort har to skråstilte åpninger hvor det plukkes fra, og er laget med tanke på operatørenes fysiske arbeidsmiljø. Arbeidsstasjonen reduserer de repeterende bevegelsene operatører møter i hverdagen, samtidig som de effektiviserer ordreplukkingen ved et pick-to-light-system for å enkelt identifisere hvilke varer som hentes ut av systemet. Det er første gang pick-to-light kommer som en integrert del av en Autostore-port. Tidligere har kunder måttet gjøre en tredjepartsintegrasjon for å få pick-to-light.

Tryggere

Arbeidsstasjonen har også en sikkerhetsmekanisme som kun tilgjengeliggjør kasser når operatøren kan plukke varer.

– For å møte økende krav til rask levering, må bedrifter i dag optimalisere plukkprosessen fra lageret. For å få til det trenger de automatiserte løsninger som forbedrer effektiviteten, og som gjør arbeidssituasjonen til varehusoperatørene trygg, sier Carlos Fernandez som er Chief Product Offiser i Autostore.

– FusionPort og FusionPort Staging vil gjøre det mulig for bedrifter å ha enda sikrere og bedre arbeidsplasser for sine ansatte, samtidig som de er med å få effektivisert bruken av den verdensledende teknologien som Autostore er kjent for.

Bildet viser FusionPort som er en plukkstasjon til Autostore med to kildeporter.

Karl Eilertsen Barvik er produktsjef for port-løsningene til Autostore. Han forteller at ergonomi og integrasjonsmuligheter har vært fremst i tankene ved utviklingen av de nye portene.

– Det vi har forsøkt å fokusere på ved utviklingen er legge til rette for en ergonomisk arbeidsstasjon, som er godt tilrettelagt for operatøren. Det er den mest ergonomiske porten vi har. Den gjør det også enda enklere å integrere med tredjepartsteknologi, sier han til MT.

Integrert staging

FusionPort Staging har de samme to kildeportene som FusionPort, men har i tillegg to target-porter for sammenstillinger av ordre for videre lagring og håndtering i Autostore-anlegget.

De to løsningene FusionPort og FusionPort Staging deler samme kjernemodul, men er ifølge Barvik to distinkte produkter.

– Intensjonen med FusionPort Staging var å lage en ut-av-boksen-løsning for kunder som ønsker integrert staging, sier Barvik.

Karl Eilertsen Barvik er produktsjef hos Autostore.

En FusionPort Staging-stasjon er satt sammen av to kildeporter og to target-porter. Her kan operatøren plukke fra kildeportene og sammenstille en kundeordre i en ny Autostore-kasse i targetportene. Tanken med FusionPort Staging er at varer skal kunne plukkes og sammenstilles i én og samme arbeidsstasjon, og dermed strømlinjeforme arbeidet samtidig som det er plassbesparende.

– Det vi ser er at disse stagingområdene er noen av de mest ineffektive med tanke på plass i et lager. De er i høy grad manuelle, med de fordelene ulempene det innebærer. Det å flytte ferdige ordre inn i kuben gjør at man kan orkestrere ulike typer ordreflyter, forklarer Barvik.

Videre forteller han at de nye portene er veldig kompakte, noe som gjør at ekstern plukkteknologi, som plukkroboter eller transportbånd lett kan settes tett til porten.

FusionPort-systemet er testet ut med hell hos valideringskunde, og systemet blir tilgjengelig over hele verden fra 12. april.

Powered by Labrador CMS