Turid Stubø Johnsen er fra og med i dag ny regionvegsjef for Nord-Norge. (Foto: Knut Opeide).

Lederskifte i nord

Turid Stubø Johnsen overtak mandag som regionvegsjef nord i Statens vegvesen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun overtok stolen til Torbjørn Naimak som har gått over i pensjonistenes rekker etter 44 år i Statens vegvesen, de siste 15 årene som regionvegsjef i nord.

Turid Stubø Johnsen kommer opprinnelig fra Narvik og har de siste årene ledet Strategi-, veg- og transportavdelingen i Statens vegvesen, Region øst.

Hun har også hatt lederoppgaver i Vegdirektoratet. På grunn av store endringer for Vegvesenet i nær framtid, har vegdirektøren besluttet at stillingen som regionvegsjef i Statens vegvesen, Region nord ikke besettes permanent, men at det foretas en midlertidig innplassering.

44 år i etatens tjeneste

– Torbjørn Naimak har vært en bauta gjennom sine 44 år i Statens vegvesen. Engasjert, faglig sterk, løsningsorientert og aktiv. Få har satt slike fotspor etter seg – både faglig og mer fysisk ute der vegene bygges, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen da han takket av Naimak for hans mangeårige innsats – og de siste 15 årene som regionvegsjef i Nord-Norge.

Nord-Norges første

Naimak begynte i Statens vegvesen som avdelingsingeniør i 1974. Etter hvert ble han sjef for ulike veganlegg i Bodø, på Helgeland og i Lofoten og Vesterålen, og leder og vegsjef i Troms. Han var prosjektleder for omorganiseringen av Statens vegvesen som endte med opprettelsen av de nye vegregionene i 2003, og ble den første regionvegsjefen i Nord-Norge.

Avslutningen ble markert i Narvik med et eget «framtidsseminar», hvor temaene var teknologi, innovasjon, samarbeid og utvikling i nord. I tillegg til ledelsen i Statens vegvesen nasjonalt og regionalt, deltok representanter for nordnorsk samfunnsliv, samarbeidspartnere og trafikkmyndigheter i Sverige, Finland og Russland.

Powered by Labrador CMS