Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård på kontroll av transportbransjen på Risløkka trafikkstasjon i Oslo i februar.

Styrker kontrollvirksomheten med over 30 nye medarbeidere

Statens vegvesen får større mulighet til å ta dem som jukser i transportbransjen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Norske veier skal være trygge, også som arbeidsplasser for sjåfører. Derfor la regjeringen i høst frem en egen handlingsplan mot sosial dumping i transportsektoren. Vi fulgte opp med 40 millioner kroner i årets statsbudsjett, og allerede denne våren brukes noen av disse midlene til å ansette 32 nye mennesker som skal styrke kontroll- og tilsynsvirksomheten i Statens vegvesen. Ytterligere tre stillinger er planlagt. Det er et viktig grep for å få de useriøse aktørene bort fra norske veier, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

- Det haster med å få bedre arbeidsvilkår i transportsektoren. Derfor er jeg glad for at vi allerede nå har lyst ut stillinger slik at vi kan få styrket kontrollvirksomheten langs veien, sier Nygård.

I løpet av våren skal minst 32 av de 35 nye medarbeidere ansettes.

Statens vegvesen har nå ute 18 stillingsutlysninger som kontrollører og tilsynsmedarbeidere flere steder i landet, blant annet i Fauske, Molde, Tønsberg, Odda, Lærdal, Lanner, Lillestrøm, Lillehammer, Kongsvinger, Tynset, Steinkjer, Åndalsnes, Gjøvik, Billingstad, Stavanger, Drammen, Ørje og Jessheim.

Powered by Labrador CMS