TAR FATT: Magne Fjell er fersk i jobben som havnedirektør i Stavanger.

– Enda større opptur enn jeg forventet

STAVANGER: Å gjennomføre målene og strategiene som er vedtatt, og å bidra til nytenking og bærekraft, sier Stavangerregionen havn IKS' nye havnedirektør Magne Fjell om sine overordnede mål.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. februar begynte Magne Fjell som havnedirektør i Stavanger Havn. Han kom fra stillingen som kommunedirektør i Randaberg, som er en av eierkommunene.

Kjentmann

– Jeg er derfor ganske godt kjent med selskapet fra før, sier Magne Fjell til Moderne Transport.

– Stavangerregionen Havn betyr mye for Randaberg kommune gjennom sin etablerte virksomhet i Mekjarvik, som også er et av utviklingsområdene til Stavangerregionen Havn.

Fjell påpeker også at tett dialog med eierkommunene er viktig, for å stå samlet for å møte den nasjonale og internasjonale konkurransen.

I tillegg er et annet overordnet mål for Fjell å synliggjøre Stavangerregionen Havn som en viktig samfunnsutviklingsaktør i eierkommunene Stavanger, Sola og Randaberg.

Nok areal

I VEKST: Stavanger Havn har flere viktige uviklingsprosjekter på gang, blant annet her i Risavika.

– Magne Fjell skal lede et selskap, som har flere viktige utviklingsprosjekter med stor betydning for hele regionen. Risavika, Mekjarvik og Stavanger er alle havneområder under utvikling og endring. Sjøtransporten vil i tillegg øke i tråd med større bevissthet rundt mer miljøvennlig transport, minner Stavanger Havn om.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på denne oppgaven. Jeg er godt kjent med havnens planer og ser fram til å videreutvikle og realisere disse – til beste for dem som bruker oss, eierkommunene og regionen, sier den nye havnedirektøren.

Havneområdene han nå får ansvar for, har blant annet Vestlandets største godshavn og yter tjenester til Nord-Europas største olje- og gassklynge.

En tredjedel til miljø

– Havnen har et ansvar for bærekraftige investeringer, for å nå viktige miljømål, sier Fjell og understreker at elektrifisering og nye energibærer som ammoniakk, hydrogen og videre satsing på flytende naturgass er områder havnen må ha en aktiv involvering i. LNG har vi alt på plass, påpeker Fjell til Moderne Transport.

Av havnens samlede investeringer de kommende fire år, er hele 31 prosent knyttet til miljøtiltak. Stavangerregionen Havn er en tilrettelegger for å fremme sjøtransport, som transportform og det er formålet bak investeringene, påpekes det.

– Vi er i en heldig posisjon som har fleksibel arealtilgang, og vi må bruke tid på hvordan disse skal disponeres, sier Magne Fjell.

Fikk inspirasjon og energi

Den nye havnedirektøren er opprinnelig fra Nedstrand, et tettsted i Tysvær kommune i Rogaland. Han er utdannet både agronom og kommunalkandidat og har 25 års erfaring som rådmann. Før han kom til Randaberg jobbet han i kommunene Rennesøy og Kvitsøy, også disse i Rogaland.

– Hvordan var det å ankomme Stavangerregionen Havn som ny havnedirektør?

– Veldig positivt. Jeg ble møtt med et veldig godt tilrettelagt introduksjonsprogram, og jeg har lært mye på kort tid. Det har vært en enda større opptur enn jeg hadde forventet. Dyktige og dedikerte medarbeidere på høyt faglig nivå, gir meg inspirasjon og energi, slår Magne Fjell fast.

Powered by Labrador CMS