Pakkekopter rett i vinkelen

I tre måneder har DHL testet siste generasjons droner for å levere pakker i alpebyen Reit im Winkl. Se video.

Publisert Sist oppdatert

DHL har i flere år testet ut pakkelevering med droner. Nå melder selskapet at de har fullført tester med tredje generasjon av det de kaller «Parcelcopter» aller «Pakkekopter».

Testingen har skjedd fra januar til og med mars i år i den bayerske alpebyen Reit im Winkl, og er ifølge DHL første gang at en budfirma har integrert en drone direkte logistisk i sin forsyningskjede.

Privatkunder i Reit i Winkl og på Winklmoosalm-platået ble invitert til å teste spesialutviklede pakkestasjoner, som DHL science fiction-aktig har døpt Parcelcopter Skyport. Ved å legge en pakke i en luke i stasjonen, ble pakken automatisk levert av dronen. Totalt ble 130 selvstendige flygninger med på- og avlasting av pakker gjennomført.

Grunnen til at et alpestrøk ble valgt som testområde, er at DHL ville se om dronen kunne levere pakker i svært skiftende vær og temperaturforhold. Distansen mellom stasjonene er rundt åtte kilometer, og flygningene tok rundt åtte minutter. Den samme turen med bil tar en halvtime om vinteren.

Varene som ble fraktet var ofte sportsutstyr eller tidskritiske medisiner.

- Vi er de første i verden som kan tilby en transport-drone for levering til sluttkunde. Med kombinasjonen av helautomatisk lasting og lossing i tillegg til økt lastekapasitet og rekkevidden til Parcelcopter, har vi nådd et nivå på teknisk og prosessuell modenhet som gjør at vi etter hvert kan tillate forsøk også i urbane strøk, sier Jürgen Gerdes, styremedlem i Post - eCommerce - Parcel i Deutsche Post DHL Group.

De neste månedene vil DHL analysere data fra testene som er gjort, og ut i fra det se seg ut nye testområder.

Se DHLs video om testprosjektet nederst.