Nå kan postkassen brukes til både henting og levering av post og pakker.
Nå kan postkassen brukes til både henting og levering av post og pakker.

Send pakken fra egen postkasse

Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.

Publisert

– Dette er et tilbud for dem som ønsker en enklere hverdag og denne nye tjenesten bidrar til nettopp det, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Posten har introdusert konseptet «Sende fra postkassen», som gjør at postbudet tar med seg pakken fra kundens adresse når posten leveres. Dette gjøres ved at man bestiller frakt via posten.no og kjøper et digitalt frimerke.

Det digitale frimerket består av en unik kode, som skrives på pakken. Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen. Budet henter forsendelsen på sin vanlige runde.

– Fysiske leveranser blir ikke gammeldags, det skjer bare på nye måter. De kundene som allerede har testet løsningen er superfornøyde og sier at dette dekker et behov. For oss i Posten er det spennende å kombinere ny teknologi og tradisjonelle postkasser, sier Wille.

Det digitale frimerket skrives som en kode å pakken eller brevet som skal sendes.
Det digitale frimerket skrives som en kode å pakken eller brevet som skal sendes.

Siden mars har brukere av salgsappen Tise fått tilbud om å kjøpe digitalt frimerke ved forsendelse av pakker.

Appen har rundt 330.000 brukere i Norge og til enhver tid rundt 1,3 millioner annonser. Rundt halvparten av dem som har fått spørsmål om digitalt frimerke, har valgt å bruke det.

- Vi har brukere fra hele Norge og ser at det er stort behov for enkelt å kunne sende klær og gjenstander til hverandre. Digitalt frimerke og sende fra egen postkasse er positivt for våre brukere og for det åpne markedet, mener CEO Eirik Frøyland Rime i Tise.