Tom Rune Nilsen takker for seg

Den juridiske tungvekteren og speditørgeneralen Tom Rune Nilsen slutter som adm. direktør i NHO Logistikk og Transport.

Publisert Sist oppdatert

 1.juni neste år overlater han roret til noen andre.

– Jeg slutter nok ikke å jobbe. Ifølge avtalen fortsetter jeg i 50% stilling og har ytterligere jobb i kikkerten, forteller Nilsen til Mtlogistikk.

I over 13 år har han bidratt til å bygge opp en slagkraftig speditørorganisasjon.

Solid juss-ballast

Tom Rune Nilsen, som passerte 60 år 25. mai ifjor, begynte som saksbehandler i Tolldirektoratet etter endt juristutdanning i 1979. Etter fem år i tollvesenet sluttet han for å bli advokatfullmektig. Året etter var advokatbevillingen sikret, og han ble ”headhuntet” tilbake til Tolldirektoratet som leder av juridisk avdeling.

Kontakt med transportbransjen fikk Nilsen da han i 1986 ble ansatt som boligsjef i OBOS, hvor han blant annet holdt kurs i tollfaglige spørsmål landet rundt. OBOS-tilværelsen hadde vart i fire år da han ble manager i Price Waterhouse, som i dag er verdens største revisjonsfirma. Her fikk han anledning til å utvikle ytterligere kjennskap til spedisjonsbransjen og ble etter hvert fast advokat og rådgiver. I denne perioden ledet han også tollavdelingen i Waterhouse Norge, samtidig som han jobbet som norsk representant i en europeisk gruppe med tollspørsmål.

Partnerskap

I 1993 inntok han partnerskap i advokatfirmaet DEGE. Nilsen opprettholdt kontakten med bransjen og fikk etter hvert stadig flere spedisjonsklienter.

I 1996 sa Nilsen opp partneravtalen med DEGE og begynte i spedisjonsbransjen på heltid med eget kontor. For å yte en enda bedre service for bransjens folk, kjøpte forløperen til NHO Logistikk og Transport, LTL, opp hans advokatpraksis i januar 2001 og ansatte han som adm. direktør.

Ståpå-humør

Speditørgeneralen legger ikke skjul på at han har trivdes i en bransje som er langt mer spennende enn sitt rykte.

- Jeg er stolt over å få jobbe med mennesker som er fullstappet av ståpå-humør og som har glimt i øyet. Ikke minst blandingen av små og store bedrifter gjør det til en attraktiv bransje, understreker Nilsen.

Han har også klart å synliggjøre NHO Logistikk og Transport internasjonalt gjennom sentrale posisjoner i både Nordisk Speditørforbund og FIATA, det internasjonale organ for den globale spedisjonsnæringen.

Tom Rune Nilsen er nok fortsatt den eneste norske juristen med totalkunnskap om spedisjonsjuss innen toll- og avgiftsområder.