Inviterer speditørene

Tollgründer Grete Johanne Koht Astad inviterer speditørene nok engang til temadager om blant annet det komplekse tollregelverket innen internasjonal eksport/import.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Dagene 25. og 26. mai setter Teknologisk Matforum og Tollkonsult AS toll i fokus med blant annet kurs for speditører.

- Et kurs som gir godt innblikk i det komplekse regelverket knyttet til import og eksport av matvarer, reklamerer Astad, daglig leder i Tollkonsult AS.

Astad som har hatt fortollingsproblematikk som levebrødet i over 13 år får ikke understreket nok hvor viktig kunnskap om nasjonalt og internasjonalt tollregelverk er innen internasjonal handel.

Spesialist

– Vi har spesialisert oss innen dette fagområdet. På Teknologisk Matforum er også toll i fokus, hvor vi formidler det som bør vites om import og eksport av næringsmidler, noe som bidrar til å optimalisere bedriftens tollprosesser, sier Astad.

Hun har invitert blant andre senior fortollingskonsulent Anja Simonsen i Harald Halvorsen Spedisjon AS til å orientere om en fortollers hverdag, samt å komme med noen gode tips. Simonsen er imidlertid helt klar på at gode interne rutiner og god kommunikasjon mellom speditør og importør er avgjørende for gode resultater.

Astad tror fortolling vil vokse frem som et selvstendig produkt, uavhengig av transportproduktet.

Stilles høye krav

Hun mener at det vil bli stilt høyere krav til tollkompetanse til bedrifter som arbeider med internasjonal transport og logistikk, dette være seg vareeier, speditør eller transportør. Dette er en utvikling vi ikke minst ser internasjonalt. Tollmyndighetene gir lettelser til bedrifter som kan dokumentere etterlevelse av tollregelverket.

- God tollbehandling styrker logistikkjeden, sier Astad.

Hun tror også at konkurransen på fortollingsmarkedet hardner til.

Teknologisk Matforum arrangeres på P-Hotels Oslo, Grensen 19.

 

Powered by Labrador CMS