Med en hastighet på ca. 100 km/t og transport i rett luftlinje går det unna når du bestiller fra Kyte. Varene vinsjes trygt ned på bakken.

Aviant med dronelevering i Lillehammer

Det norske droneselskapet Aviant fortsetter å skape overskrifter og å utvikle dronetjenestene og leveringstilbudet. Denne gang er det fysne skiturister og hyttefolket på Sjusjøen og i Lillehammer som skal nyte godt av det nye leveringstilbudet.

Publisert

Leveringstilbudet frontes gjennom appen Kyte Delivery. Tidligere har selskapet etablert et tilsvarende leveringstilbud "på hjemmebane" i Trondheim. Nå åpner selskapet også for levering av dagligvarer, restaurantbestillinger og reseptfrie medisiner til både fastboende og turister i Lillehammer og Sjusjøen-området. 

Selskapet har inngått partnerskap med flere forhandlere og lokale restauranter for leveranser via droner, ved hjelp av appen. 

Dronene har en nyttelast på en drøy kilo, så det er ikke ukeshandelen som kommer susende gjennom luften. Det beste av alt: Det er nesten utslippsfritt. 

"Miljøkostnaden" kommer i så fall heller av "støyutslipp" når naboen får levert Kvikk Lunsj og appelsiner på hytta av en motorisert farkost som ikke lander ved levering, men firer varene trygt ned med hjelp av en vinsj. 

Om lag 5000 hytter kan nås fra dronebasen ved Lysgårdsbakken. Basen vil i første omgang være operativ gjennom hele skisesongen. Deretter blir det en evaluering om basen skal videreføres også "utenom høysesongen".

Kyte opplyser at produktutvalget er i stadig utvikling. I dag kan kunder bestille mat fra utvalgte restauranter, dagligvarer og reseptfrie legemidler ved å gå inn i appen.Powered by Labrador CMS