Ketil Solvik-Olsen åpner pengesekken.
Ketil Solvik-Olsen åpner pengesekken.

Deler ut 100 millioner

Regjeringen har satt av 100 millioner kroner til kreative og konkrete forslag til grønne mobilitetstjenester bygget på ny og smart teknologi.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet er enklere reisehverdager og effektive transportløsninger.

- Vi har lagt 100 millioner kroner i premiepotten, som går til 1, 2 eller 3 vinnere, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Det var på mobilitetskonferanse «Applied Autonomy Summit 2017» på Kongsberg konkurransen ble lansert 14. november.

Regler for å delta blir nå sendt til alle landets fylkeskommuner og til Oslo. Det er disse som kan delta, og det må skje i samarbeid med andre offentlige eller private aktører.

Konkurransen Smartere transport i Norge er inspirert av tilsvarende konkurranser i USA, og ble første gang omtalt i Nasjonal transportplan 2018-2029. Målet er å utvikle og teste ut nye, effektive og miljøvennlige transportløsninger.

- Smartere transport er en del av det grønne skiftet. Folk flest vil få enklere og tryggere reisehverdager, renere luft og mindre kø. Dette blir gjort mulig gjennom digitale tjenester, elektrifisering av bilparken og nye løsninger for kollektivtransport som er bedre tilpasset den enkeltes ønsker og behov. Det er konkrete forslag til løsninger som kan bidra til en slik utvikling jeg vil ha, slik at vi kan prøve dem ut i norske byer og byområder, sier samferdselsministeren.

Fristen for å levere inn forslag er 2. april 2018. Kun fylkeskommuner og Oslo kommune kan søke, i samarbeid med andre offentlige og private partnere. Et panel på 6 medlemmer ledet av NHOs Kristin Skogen Lund skal vurdere forslagene og gi en innstilling til Samferdselsdepartementet, som vil beslutte hvilke prosjekter som får tildelt midler.

Powered by Labrador CMS