Skal bygge norsk lastebilkompetanse

NLF og Transportkompetanse går sammen om nasjonal kompetansebygging.

Publisert Sist oppdatert

 Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har kjøpt 12,5% av Transportkompetanse Haugesund AS (TKH). NLFs styreformann Per Madsen går inn som styremedlem og adm. direktør Geir A. Mo i NLF blir styreleder i selskapet.

Verktøy

Mo understreker betydningen av et verktøy for å løfte både trafikksikkerhet og næringsutvikling.

– Vi skal aktivt bidra til effektiv, miljøvennlig og sikker drift for våre kunder gjennom kvalitetssikrede tjenester. Her er Transportkompetanse nøkkelen, understreker Mo.

– Selskapet er vår hovedsamarbeidspartner og bidrar til å skape gode, lokale fagmiljøer, sier NLF-sjefen.

Selskapet med hovedkontor i Haugesund har avdelingskontorer i hele landet med over 70 ansatte. Hovedgesjeften er oppfølgning og opplæring av over 3500 lastebil- og busssjåfører.

Avtaler

- Vi har avtaler med ca. 300 transportbedrifter hvor vi bistår med internkontroll av kjøre- og hviletidsbestemmelsene, forskrift om arbeidstid for sjåfører samt rutiner og bruk for analog og digital fartskriver, forteller daglig leder Svein Ove Vetrhus i Transportkompetanse Haugesund AS.

Transportkompetanse Haugesund AS er valgt som samarbeidspartner og kompetanseleverandør for Volvo Norge AS. Her tilbyr selskapet sjåføropplæring i sammenheng med nybilleveranse.

Kompetanseselskapet samarbeider også med AS Fartskriver om bedrift- og sjåførløsninger.

Konstant oppfølging

- Våre ansatte må hvert år gjennomgå intern kompetanseheving og kunnskapsdeling slik at vi under en hver omstendighet sitter på den beste kompetansen for våre kunder, sier Vetrhus.

– TKHs visjon er å være det ledende kompetanseselskapet i vår bransje. Gjennom samarbeidet med NLF skal vi utvikle selskapet til å betjene våre kunder enda bedre. Vi har siden starten i 2007 arbeidet tett med NLF-medlemmer hver eneste dag. Vi kjenner organisasjonen og medlemsbedriftene og gleder oss til å ta fatt på en spennende reise sammen med NLF, sier Vetrhus.

Tøffere og tøffere

Geir A. Mo understreket på NLFs landsmøte lørdag den stadig tøffere konkurransen i næringen. – Dette skyldes ikke minst et sterkt økende antall utenlandske aktører. Det er avgjørende at norske transportbedrifter blir mer profesjonelle enn noen gang, sa Mo.

– I samarbeid med TKH skal vi bidra til at våre medlemsbedrifter har fokus på de rette tingene, som kunder, kvalitet og kostnader. I sum vil dette avgjøre om næringen opprettholder sin markedsandel i årene fremover, understreket Mo.