Werner Meier-Ansari, Sales Director EMEA & Brazil, Ranpak, og Catherine Cambier, Managing Director, Raja Packaging and Industrial Equipment med et håndtrykk for å forsegle avtalen.

Raja og Ranpak med avtale

Skal utvikle alternativer til plastløsninger.

Publisert Sist oppdatert

Raja, Europas største emballasjedistributør, og Ranpak, en ledende leverandør av miljøvennlige papirbaserte emballasjeløsninger, har signert en ny kommersiell avtale for å styrke salget av papirbaserte støtdempende løsninger i Europa, opplyser Raja i en pressemelding. Disse brukes i e-handel og industrielle forsyningskjeder for å beskytte produkter mot ytre støt og temperatursvingninger under frakt.

Bidrar til EU-mål

Avtalen skal være et svar på økende etterspørsel etter alternativer til plastemballasje, og for å møte målet EU har satt  mål om 100 prosent resirkulerbar emballasje innen 2030.

- Samarbeidet med Ranpak vil gi Raja unik ekspertise innen papirbaserte støtdempende emballasjeløsninger i Europa. Bedrifter søker i økende grad etter lett resirkulerbar emballasje, men hver kunde har forskjellige behov. Noen ønsker automatiserte løsninger, mens andre ikke gjør det. Vi har som mål å gi samme nivå av service, kvalitet og teknisk ekspertise til alle kunder i hele Europa, sier Catherine Cambier, Administrerende direktør i Raja Packaging and Industrial Equipment.

Raja og Ranpak vil samarbeide om utviklingen av papirbaserte støtdempende løsninger ved hjelp av Ranpaks FoU-senter i Nederland og tilbakemeldinger fra Rajas kunder. Avtalen inkluderer også markedsføring av nye emballasjeløsninger for temperatursensitive produkter, som mat og medisiner, som den isolerende emballasjeløsningen RecyCold Climaliner.

Daglig leder i Raja Norge, Monica Vigsnes Lie, gleder seg til enda tettere samarbeid med Ranbak i fremtiden.

Raja vil ansette 20 spesialister i konsernet for å veilede kundene sine om tilpasset implementering av papirbasert beskyttelse og støtdempende emballasje.

Langt samarbeid i Norge

- I Norge har allerede Raja og Ranpack hatt et godt samarbeid i lang tid, noe mange av våre norske kunder nyter godt av. Fremover vil avtalen innebære viktig kompetanseutvikling og kunnskapsdeling på tvers av landene, og vi vil bli enda bedre rustet til å dekke hver enkelt kundes behov, forteller Monica Vigsnes Lie, daglig leder for Raja i Norge.

Raja og Ranpak har vært samarbeidspartnere i lang tid. På 1980-tallet var Raja den første distributøren som markedsførte Ranpaks emballasjesystemer i Europa. Raja har siden solgt og installert tusenvis av disse systemene i 17 europeiske land.

Powered by Labrador CMS