Skal levere 1000 hydrogenelektriske lastebiler

Hyundai satser knallhardt på hydrogen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hyundai Motor Company har inngått en avtale med sveitsiske H2 Energy om å sammen levere 1.000 hydrogenelektriske lastebiler i det sveitsiske markedet i perioden 2019 til 2023. 

Hyundai vil stå for bilene, som vil levere en rekkevidde på 400 kilometer under reelle forhold, ifølge en pressemelding fra Hyundai. H2 Energy vil på sin side levere en forsyningskjede for fylling av hydrogen. 

Hyundai utvikler for tiden en helt ny hydrogenelektrisk lastebil med et nytt 190kW-brenselcellesystem, og det er denne bilen som vil inngå i avtalen. Lastebilen får åtte lagringstanker for hydrogen, og disse er plassert mellom førerhuset og resten av lastebilen. 

Bilen får dessuten et særegent design med god aerodynamikk.

Motoren får en effekt på 471 hestekrefter, og leverer et dreiemoment på 3.400 Nm.

H2 Energy planlegger med denne avtalen å tilby Hyundais nye lastebil til sine sveitsiske kunder. I første omgang vil de tilbys til medlemmer i Sveits' H2-hydrogenforening, som blant annet betyr flere fyllestasjonsoperatører, forhandlere og andre med en interesse i miljøvennlig transport. 

H2 Energy tilbyr har spesialisert seg på produksjon og leveranse av hydrogen til kjøretøyer i det sveitsiske markedet. I tillegg har selskapet datterselskaper i Tyskland, Østerrike og Norge. 

Powered by Labrador CMS