BYGGER SOLCELLER: Dachser bygger solceller på taket på hovedanlegget på Vinterbro for å forsyne selskapets elektriske biler.

Dachser Norway snart med egen solenergi

Solcelleanlegget på Vinterbro skal stå ferdig i mai.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dachser Emission-Free Delivery, et konsept for urban miljøvennlig varetransport med elektriske varebiler og lastebiler, er en del av selskapets klimastrategi. Det innebærer at alle forsendelser leveres utslippsfritt i et definert sentrumsområde. Prosjektet ble i 2018 prisbelønnet av German Federal Environment Ministry i Sustainable Urban Logistic Competition, melder Dachser i en pressemelding.

Produserer egen strøm

I dag leveres alt stykkgods fra Dachser Norway utslippsfritt innenfor ring 3 i Oslo, og nå skal strømmen til bilene bli virkelig kortreist. Nå er Dachser nemlig i gang med å bygge solcelleanlegg på kontorbygget på Vinterbro utenfor Oslo, og dette skal forsyne selskapets biler med egenprodusert strøm når anlegget står ferdig i mai i år. På verdensbasis kommer all strøm som Dachser kjøper fra fornybare ressurser, melder selskapet.

- Videre er Dachser Norways langsiktige plan at alle distribusjonsbiler skal være elektriske innen 2028, sier General Manager Armend Krasniqi i Dachser Norway.

Stort potensiale i transportbransjen

Dachser har signert en foreløpig avtale med Mercedes-Benz Trucks om å innføre 50 biler av typen Mercedes-Benz eActros LongHaul i sin europeiske flåte. Med rekkevidde på rundt 500 km på en ladning vil de nye batterielektriske semitrailerne kunne transportere gods mellom de europeiske avdelingene uten utslipp.

- Transport er et område med stort potensiale for å redusere CO2-utslipp. Dette er et faktum vi tar på alvor. Å redusere våre utslipp har blitt en integrert del av vårt daglige arbeid, og et ansvar våre ansatte og kunder forventer at vi tar, avslutter Krasniqi.

Powered by Labrador CMS