Populær sjøfraktindeks

Xeneta har vært omsvermet mesteparten av Transport Logistic i München.

Publisert Sist oppdatert

Selskapets containerfrakt-indeks har på kort tid fått stor oppmerksomhet. Interessen var stor både fra rederier, speditører, transportkjøpere og fagmedia.

- Det har vært hektisk, men det er artig, sa Thomas Sørbø, en av gründerne,  da mtlogistikk.no stakk innom standen Xeneta delte med softwareutviklerne i Locom.

På kort tid har Xeneta samlet inn en enorm mengde med fraktpriser. I databasen, som oppdateres kontinuerlig, ligger flere hundretusen fraktrater inne (og vokser hele tiden), fordelt på ca. 300 selskaper og ca. 2000 handelsruter i verden. Datagrunnlaget gir de som abonnerer på Xenetas tjeneste en unik mulighet til å benchmarke ulike transportalternativ. Slik kan man som transportkjøper sikre seg mot å betale overpris for frakttjenester, mens rederier kan kontrollere at ikke de priser seg ut i forhold til sine konkurrenter.

- Målsetningen vår er å få en global dekning på de store, viktige handelsrutene.  Nå jobber vi med å få flere medlemmer. Jo flere priser, jo bedre benchmarkingverktøy får vi, sa Sørbø.

Foreløpig er Xenetas løsning en gratistjeneste.

- Fokus nå er på å bygge opp volum. På sikt er det naturlig at man tar seg betalt for visse tjenester, selv om det også vil være en del informasjon som vil være gratis og tilgjengelig for alle.