Containervolumene fortsetter å øke over Larvik havn i Vestfold. Foto: Larvik Havn KF.

Containerveksten over Larvik fortsetter

Solid vekst i containertrafikken over Larvik havn andre kvartal 2019, melder Larvik Havn KF.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pilene peker oppover for containertrafikken over Larvik havn. Totalt er det håndtert over 41.000 TEUs i første halvår. Dette er en økning på fem prosent fra samme periode i toppåret 2018.

- Svært fornøyd

- Vi fortsetter å befeste vår posisjon som et effektivt logistikknutepunkt på vestsiden av Oslofjorden, og er svært fornøyde med den positive utviklingen i containertrafikken, sier havnedirektør Jan Fredrik Jonas.

Nedgang prosjektlaster

I første halvår ble det lastet og losset i underkant av én million tonn gods over Larvik havn, en nedgang på 24 prosent fra 2018. Det er utviklingen i den prosjektavhengige bulktrafikken, som trekker ned godsvolumet sammenlignet med fjoråret. Containervolmene øker .

-Med 41.300 TEUs etter årets første seks måneder, går det mot nok et rekordår for containeraktivitetene på Revet, påpeker Larvik Havn KF.

Ferge øker

Også fergesegmentet kan vise til vekst. 316.000 passasjerer reiste med ferge mellom Larvik og Hirtshals i samme periode, noe som er tre prosent flere enn i fjor.

Frakten av gods ombord på Color Line, falt imidlertid med fire prosent, opplyser Larvik Havn KF.

Totale driftsinntekter utgjør 31,6 millioner i første halvår 2019. Nedgangen på fire prosent mot fjoråret, henger sammen med den samlede trafikkutviklingen over havnen, forklarer havnedirektøren

Powered by Labrador CMS