- Kjenner oss ikke igjen

Schenker AS i Norge reagerer på beskyldningene til Freja-toppen.

Publisert Sist oppdatert

Som vi skrev tidligere i dag, serverte Jørgen H. Hansen, gründer av det danske transportselskapet Freja Transport & Logistics, en bredside mot statseide logistikk- og transportkonsern som Bring, PostNord Logistics og DB Schenker for å presse prisene ned i transportbransjen og bidra til det han omtalte som «urettferdig konkurranse».

Bjørn Tore Elstad, Direktør Salg og Kundeløsninger i DB Schenker i Norge, sier han stusser over utspillet. Især hvis utspillet er myntet på at selskapet skal ha mottatt subsidiering, og at ikke Freja-gründeren bare lufter en generell frustrasjon mot at europeiske stater involverer seg i logistikk- og transportselskaper.

- Jeg registrerer at utspillet er gitt i en dansk «setting» og da må man kanskje ta det for det det er. Danskene har tøffere markedsforhold enn oss i Norge. Men siden det er gjengitt i Norge føler jeg likevel det er på sin plass å si at jeg ikke kjenner meg igjen i det bildet Jørgen Hansen skisserer, sier han til mtlogistikk.no, og presiserer:

- DB Schenker i Norge får ingen støtte eller subsidier av morkonsernet og har beinharde krav til å levere resultater på egne ben. Sånn sett kjemper vi på samme arena som Freja i Norge, for øvrig et selskap vi merker tøff konkurranse fra her hjemme hver eneste dag og som jeg har stor respekt for. Det jeg kan gi Hansen rett i, er hans beskrivelse av de tøffe konkurranseforholdene. Der kjenner jeg meg igjen, og det er også på det rene at vi i DB Schenker, i kraft av vår størrelse, nok henter ut større stordriftsfordeler enn Freja, sier Elstad.