Slutter som OSL-sjef

Etter 15 år går Nic Nilsen av som administrerende direktør ved Oslo Lufthavn.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede før Gardermoen ble landets hovedflyplass, var Nic Nilsen på plass i forløperen til Oslo Lufthavn. Han hadde ansvaret for flyttingen av landets hovedflyplass fra Fornebu til Gardermoen, og har vært leder for lufthavnen siden den gang.

Nå går han av, men vil fortsette frem til hans arvtaker er på plass.

- Dette har på samme tid vært både en vanskelig og en relativt enkel beslutning. Vanskelig fordi jeg elsker å arbeide med luftfart. Jeg føler at Oslo Lufthavn gjør en særdeles viktig jobb for norsk luftfart og for Avinors samfunnsoppdrag. Enkel fordi både alder (blir 67 år i høst) og 15 år i stillingen peker mot fornying. Jeg er meget tilfreds med at jeg får anledning til å kunne bidra videre frem mot T2 ferdigstillelse, sier Nilsen.

- Under Nic Nilsens dyktige ledelse har Oslo Lufthavn utviklet seg til å bli en internasjonal suksess. Både når det gjelder driftsstabilitet, passasjerutvikling og kommersiell vekst, spiller vår hovedflyplass i øverste divisjon. Norsk luftfart og Avinor har svært mye å takke Nilsen for, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen, som også er styreleder ved Oslo Lufthavn. 

Falk-Petersen legger til at han setter stor pris på at Nilsen har takket ja til fortsatt å holde i ansvaret for utbyggingen av T2 samt å bidra i andre større utviklingsprosjekter i Avinor-konsernet.

- Nilsen har unik erfaring og kompetanse, og har vært en viktig støttespiller siden jeg tiltrådte som konsernsjef. Selv om han går av som toppsjef ved Oslo lufthavn, vil han være en verdifull bidragsyter i videreutviklingen av Avinor-konsernet de nærmeste årene, sier Falk-Petersen.  

Stillingen som ny administrerende direktør ved OSL vil bli utlyst i løpet av høsten. Trolig vil ny leder være på plass i løpet av første halvår 2014.

Powered by Labrador CMS