Kuka har forbedret sin palleteringsrobot, og mener Quantec PA-2 gir kundene nye muligheter.

Oppgradert palleteringsrobot

Kukas nye robot for palletering tar nå høyere vekt og kan brukes i næringsmiddelindustrien.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den utgjør en skikkelig facelift fra den tidligere modellen (Quantec PA), men uten at vi øker prisen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic om Quantec PA-2.

En annen fordel med den oppgraderte palleteringsroboten Quantec PA-2 er at den fungerer sammen med Kukas nye styresystem KRC5, noe som betyr at den er garantert reservedeler for fremtiden.

– Dette er også en av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet, sier Micael Amandusson.

Sparer strøm

De siste ti årene har Kuka klart å senke energiforbruket i Quantec-serien med 40 prosent, noe som gir sluttkundene økt konkurransekraft.

– Konkurransekraft er noe vi i stadig større grad setter fokus på, fordi det blir viktigere og viktigere for dem som kjøper produktene våre. Ser du på en livsløpskostnad (TCO – Total Cost of Ownership) over 14 år, som er et vanlig tidsperspektiv for et eierskap på roboter, utgjør energiforbruket hele 30 prosent av kostnaden.

Det er en stor fordel at Quantec PA-2 også er å få med hygieniske oljer (Quantec PA-2 HO). Næringsmiddelhåndtering er et område KUKA satser på, og skal en robot kunne brukes i dette segmentet, er hygieniske oljer et krav.

Enkel programmering

Roboten kan programmeres med KUKA.PalletTech, en programvare som er svært enkel å bruke, og som ikke krever forkunnskaper i robotprogrammering. Med KUKA.PalletTech er det mulig å skape avanserte og konkurransedyktige palleteringer, uten at det er vanskeligere enn å håndtere en vanlig PC – en slags automatisering av automatiseringen, ifølge Micael Amandusson.

Roboten kan håndtere alle typer palletering, både fra én eller flere lokasjoner og til én eller flere lokasjoner.

Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatingsstasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999.

Økt vekt

Også når det gjelder vektklassene – 140, 180 og 240 kg – er Quantec PA-2 en oppgradering i forhold til sin forgjenger, som nå fases ut av sortimentet.

Til forskjell fra andre palleteringsroboter på markedet mangler Quantec PA-2 dessuten parallellstag og har fem aksler i stedet for fire, som ellers er vanlig. Løsningen gjør roboten mindre følsom for kollisjoner med annet utstyr, noe som gir mindre sårbarhet og høyere driftssikkerhet.

– Parallellstag har en tendens til å bøye seg ved kollisjoner, noe som krever at deler byttes ut. Quantec PA-2 trenger bare en enkel omkalibrering hvis ulykken skulle være ute og den kommer ut av posisjon, sier Micael Amandusson.

Powered by Labrador CMS