Autocirc etablerer logistikksenter i Vestby og bildemontering i Tromsø

Det svenske selskapet har ambisjoner om å bli den ledende aktøren i håndtering av brukte bildeler i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet med Autocircs satsing på det norske markedet er å være den ledende aktøren innen gjenbruk og gjenvinning av bildeler i Norge innen et par år.

Autocirc sentrallager i Vestby

  • Sentrallager i Vestby, 40 min fra Oslo sentrum
  • 10.000 m2 halvautomatisert lager med 28.500 palleplasser
  • Logistikklager som når 80 % av kundene på én dag
  • 600 m2 kontor for den norske sentralorganisasjonen
  • 18-20 arbeidsplasser
  • Innflytting september 2023

Det skriver Autocircs landsjef i Norge, Bjarte Kaldestad i en melding i dag.

- Dette er en ambisjon som går hånd i hånd med Autocircs overordnede visjon om å skape en sirkulær økonomi som minimerer behovet for å utvinne nye, begrensede naturressurser for produksjon av bil og reservedeler, sier han videre.

Vokser gjennom oppkjøp

Det svenske selskapet kom inn på det norske markedet 2021, gjennom oppkjøpet av Østfold Bildemontering AS.

I år har Autocirc kjøpt Skjeberg Bilopphuggeri AS, Trondheim Bil-demontering AS, Trøndelag Bildeler AS, samt Bergen Bilhjelp AS.

Det svenske Autocirc-konsernet har en omsetning på 1,65 milliarder SEK, og sysselsetter rundt 700 mennesker. Hovedtyngden av virksomheten er i Sverige, men er også etablert i Norge og Finland.

Selskapet er ikke de eneste som satser stort på brukte deler. Etter at Bilia kom inn på eiersiden i Bil1Din ble det kjent at de bygger et nytt stor-anlegg i Røyken, som etter planen skal åpne i februar.

Etablering i Vestby og Tromsø

Autocirc planlegger nå et bildemonteringsanlegg i Tromsø, som skal sysselsette 12-15 personer. Det forventes å ferdigstilles høsten 2023.

Parallelt jobbes det også med å lage et stort sentrallager i Vestby, hvor også den administrative ledelsen i Norge skal ligge.

- Gjennom dette logistikksenteret skaper vi en strategisk posisjon som gir synergier med våre søsterselskaper innen Autocirc Group i Norden og Europa, sier Kaldestad.

- Dette bidrar til økt tilgjengelighet av reservedeler fra vårt lager. Vi ønsker å være en helhetlig leverandør til våre kunder i Norge og nå 80 prosent av dem med delene de trenger innen 24 timer, sier han.

Powered by Labrador CMS